آوای مرز :رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از آغاز برداشت ۵۲۸ هزار تن گندم از سطح ۳۹۱ هزار هکتار از مزارع گندم آبی و دیم استان خبر داد.
اکبر کرامتی اظهار کرد: پیش بینی میشود امسال بیش از ۵۲۸ هزار تن گندم در سطح استان تولید شود، افزود: امسال در مجموع ۳۹۰ هزار هکتار از اراضی زیر کشت این محصول، ۹۰ هزار هکتار به صورت آبی و ۲۹۰ هزار هکتار نیز به صورت دیم کشت شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس برآوردهای انجام شده انتظار داریم امسال شاهد خرید تضمینی ۳۲۵ هزار تنی گندم در استان باشیم، افزود: متولی خرید تضمینی گندم در استان، شرکت غله و خدمات بازرگانی استان آذربایجان غربی بوده و سازمان تعاونی روستایی نیز به عنوان مباشر شرکت غله را در این زمینه همراهی میکند.
کرامتی اضافه کرد: تعداد ۲۹ مرکز شرکت غله و خدمات بازرگانی و ۳۵ مرکز سازمان تعاون روستایی در سطح استان آماده تحویل گندم مازاد بر نیاز زراعان استان هستند.
وی خاطر نشان کرد: تعداد عاملین تشخیص و ذیحسابی ۱۲۸ نفر از همکاران سازمان جهاد کشاورزی شرکت غله و تعاون روستایی در این مراکز حضور دارند و مراکز خرید گندم همه روزه از ساعت ۹ صبح لغایت ۹ شب برای تحویل گندم مازاد زارعین استان دایر هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به قیمت اعلام شده برای خرید تضمینی گندم، ادامه داد: قیمت خرید تضمینی گندم با چهار درصد افت مفید و دو درصد افت غیرمفید و حداکثر با دو درصد سن زدگی مبلغ ۵۰ هزار ریال تعیین شده است.
کرامتی با بیان اینکه هماهنگیهای لازم با نیروهای انتظامی صورت گرفته تا از خروج گندم تولیدی به سایر استانها جلوگیری شود، تصریح کرد: خرید تضمینی گندم همزمان با برداشت این محصول استراتژیک در آذربایجان غربی از یکم تیر ماه آغاز شده و طی روزهای گذشته تا کنون نیز ۱۷ هزار تن گندم به مراکز خرید تضمینی گندم تحویل داده شده است.
وی با بیان اینکه برداشت گندم در استان به صورت مکانیزه انجام میگیرد، ادامه داد: برای این منظور یک هزار و ۱۲۶ دستگاه کمباین بومی و۱۷۴ دستگاه کمباین مهاجر و حدود دو هزار و ۵۰۰ دستگاه دروگر برای برداشت غلات در استان به کار گرفته شده است.
کرامتی با بیان اینکه پرداخت بهای گندم خریداری شده توسط بانکهای عامل پرداخت میشوند، اعلام کرد: بانک عامل در این زمینه بانک کشاورزی استان است که مقرر شده بهای گندم در کوتاهترین زمان ممکن پرداخت شود.
وی با بیان اینکه امسال بر اساس برآوردهای انجام شده، ده درصد تولید گندم در استان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است، افزود: کاهش بارندگی و پراکنش نامناسب، گرم شدن هوا و وزش بادهای گرم و خشک، قدرت پایین خرید کشاورزان و قیمت بالای نهادهها از جمله دلایل کاهش تولید این محصول در استان به شمار میرود.