آوای مرز : سخنگوی قوه قضاییه گفت: امروز مردم مطالبات بحقی دارند و می خواهند عدالت از سوی مسئولان و مدیران جامعه به نحوه احسن اجرا شود و در این خصوص رسانهها زبان گویای مردم هستند.
مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره رسانه و عدالت دادگستری آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت نقش رسانه ها در تنویر افکار عمومی گفت: نگاه دومین جشنواره رسانه و عدالت دادگستری آذربایجان غربی، نگاه تنویر افکار عمومی و تبیین عدالت است و این بسیار ارزشمند است.
ستایشی ادامه داد: رسانه در رساندن پیام، زوایای مهمی را در خود دارند و می بایست به این زوایا و ابعاد در حوزه پیام رسانی شناخت داشته باشند و در عین رعایت رعایت عدالت به آنها پرداخته شود و آنچه که وظیفه رسانه می باشد و مورد تاکید است، اطلاع رسانی صحیح، شفاف و ضابطه مند است.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: امروز قوه قضائیه به عنوان مطالبه گر در راستای اصلاح جامعه از نقد فضای رسانهای استقبال می کند ولی نقدی که منصفانه و به منظور اصلاح امور برای جلب رضایتمندی مردم باشد.
او افزود: نگاه قوه قضائیه نگاه حراست و صیانت از آزاد اندیشی با رعایت عدالت است و رعایت عدالت نه به عنوان شعار بلکه هم دستور کار و هم وظیفه این قوه است.
ستایشی در پایان گفت: امروز مردم مطالبات بحقی دارند و می خواهند عدالت از سوی مسئولان و مدیران جامعه به نحوه احسن اجرا گردد، در این خصوص رسانهها به عنوان زبان گویای مردم و به نمایندگی از آحاد جامعه باید خواسته مردم از مسئولین را تعقیب کنند و به متعاقباً خدمات و دستاوردهایی که واجد عدالت است را به صمع و نظر مردم برسانند.
جامعه امروز از کمبود اطلاعات حقوقی در رنج است
در ادامه ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری استان در این آیین گفت: جامعه امروز از کمبود اطلاعات حقوقی در رنج است و بخش عظیمی از آسیب های اجتماعی ناشی از عدم اشرافیت شهروندان به مباحث حقوقی و قانونی است.
عتباتی ادامه داد: ارتباط دوسویه بین دستگاهها و رسانه ها می تواند در بالا بردن آگاهی های اجتماعی بسیار موثر باشد و اگر به درستی تنظیم شود آثار و برکات آن را در حوزههای مختلف شاهد خواهیم بود.
رئیس کل دادگستری استان افزود: دستگاه قضایی استان ارتباط خوبی با اصحاب رسانه دارد و همواره تلاش نموده با تقویت این ارتباط گام موثری را در افزایش آگاهی های حقوقی بردارد.
او ادامه داد: روشنگری و جهاد تبیین مورد نظر مقام معظم رهبری بیشتر توسط عزیزان در حوزه قلم و رسانه اتفاق می افتاد و یکی از مهمترین بروزها و نمودهای عینی در جهاد تبیین، در حوزه رسانه اتفاق می افتاد و در جایی که رسانه های انقلابی در مقابل معاندین نظام مقدس اسلامی که با اقدامات و تبلیغات مسموم و انتشار اخبار کذب و مبهم درصدد هستند اقدامات و دستاوردهای نظام را تحت الشعاع قرار دهند با روشنگری مقابله می کنند.
مقام ارشد قضایی استان در ادامه اظهار کرد: سعی و تلاش دستگاه قضایی استان بر این است در انعکاس اخبار و عملکرد های خود بیشتر و بهتر از ظرفیت رسانه های استان بهره بگیرد چرا که اعتقاد ما بر این است که اصلاح و حرکت در مسیر صحیح و درست نیازمند این است که از نقدها و پیشنهادهای سازنده استفاده نمود ولی باید بین اصلاح و سیاه نمایی و نقد و تخریب تفاوت قائل شد و این جشنواره در راستای این مهم است.
عتباتی افزود: جامعه امروز تشنه فرهنگ و گذشت، مصالحه و مدارا است از این رو رسانه ها می بایست در ترویج این فرهنگ نقش خود را به مانند سابق ایفاء کنند، به مانند انعکاس اخبار سازش های صورت گرفته در این مورد به خوبی عمل می کنند.
در ابتدای مراسم تایوغ دبیر اجرایی جشنواره گزارشی از روند اجرایی جشنواره ارائه و زاهدی رئیس هیأت داوران بیانیه جشنواره را قرائت و در پایان تندیس ها و لوح های تقدیر برندگان به آنها اعطاء گردید.
اکبر تایوغ افزود: مدیر روابط عمومی دادگستری آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: در دومین جشنواره رسالت و عدالت ۱۳۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد ق محور این جشنواره براساس آثار تهیه شده با محوریت عدالت بود که هیات داوران پس از ۴۰ ساعت تلاش آثار برگزیده را انتخاب کردند.
گفتنی است؛ دومین جشنواره رسانه و عدالت با مشارکت دادگستری استان، کانون های وکلا و کارشناسان، مراکز وکلاء و کارشناسان، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و خانه مطبوعات استان در تابستان ۱۴۰۱ برگزار و ۱۳۰ اثر ارسالی به این جشنواره در محورهای خبر، یادداشت، گزارش کتبی و گزارش تصویری، به داوری گذاشته شد.
داوری این دوره جشنواره را جواد زاهدی ، عوض نادری ، الیاس گندمی ، عبدالسلام معروفی ، نوید عزیزی ، سعید فرامرزیانی ، احسان مهدیان و اکبر تایوغ بر عهده داشتند
برترین های جشنواره
شایان ذکر است دومین جشنواره رسانه و عدالت با مشارکت دادگستری استان، کانون های وکلا و کارشناسان، مراکز وکلاء و کارشناسان، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و خانه مطبوعات استان در تابستان ۱۴۰۱ برگزار و از ۱۳۰ اثر ارسالی به این جشنواره در محورهای خبر، یادداشت، گزارش کتبی و گزارش تصویری، رقیه وکیلی در محور خبر، شاهین سپهراد در محور یادداشت، هادی خیری در محور گزارش کتبی و امید شکریازی در محور گزارش تصویری موفق به کسب رتبه اول شدند.
بخش خبر
در بخش خبر رقیه وکیلی از خبرگزاری فارس عنوان نخست را بدست آورد و بیوک آقایی از باشگاه خبرنگاران جوان و سونیا بدیع خبرگزاری بسیج نیز به ترتیب دوم و سوم شدند در این بخش نیما سعیدی اقدم از ایرنای مرکز ارومیه نیز شایسته تقدیر معرفی شد.
بخش یادداشت
در بخش یادداشت شاهین سپهراد خبرنگار ایرنای مرکز ارومیه عنوان اول را بدست آورد، علی اصغر تمن از پایگاه خبری آروم نیوز دوم شد و مرتضی حیدری مرنگلو از خبرگزاری پانا نیز به مقام سوم رسید؛ در این بخش نیز یادداشت منوچهر صمدی خبرنگار ایرنای مهاباد شایسته تقدیر شناخته شد.
بخش گزارش خبری
در بخش گزارش مکتوب، هادی خیری از خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مهاباد مقام اول را کسب کرد و جمیل آزادمنش خبرنگار ایرنای دفتر مهاباد و سکینه اسمی خبرنگار موسسه تحلیل بازار فردا به ترتیب دوم و سوم شدند؛ در این بخش اثر تانیا شعفی از خبرگزاری کردپرس مهاباد شایسته تقدیر معرفی شد.
بخش گزارش تصویری
در بخش گزارش تصویری امید شکریازی، زیبا محمدی و محمد اسدزاده هر سه از صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی به ترتیب عناوین اول تا سوم را بدست آوردند و گزارش نجیب عبد مجدی از هانا خبر شایسته تقدیر شناخته شد.
رسانههای برتر
در بخش خبرگزاری های برتر نیز خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی عنوان نخست را بدست آورد و در بخش رسانههای مجازی نیز خبرگزاری فارس، ایرنا و ایلنا عناوین اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
همچنین در بخش رسانه های مکتوب، هفته نامه چی چست اول شد و روزنامه کار و کارگر و روزنامه آبشار نیز به ترتیب دوم و سوم شدند.
عنوان خبرنگاران برتر نیز به ترتیب به المیرا عسگری زاد از ایسنا، نصیبه نیکزاد از تسنیم و پیام نوروزی از روزنامه آراز رسید.