آوای مرز : سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: در سال گذشته ۷۳هکتار از اراضی جنگلی سردشت از چنگال متصرفان پس گرفته شده است.
قاسمی امروز ۱۰ اردیبهشت در نشست خبری بااصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل برگزار شد، با اشاره به اینکه جنگل های سردشت و پیرانشهر به ۳منطقه بحرانی، نیمه بحرانی و عادی تقسیم بندی شده اند، تصریح کرد: از آغاز سال جاری تاکنون گشت های مراقبتی دراین مناطق ۳برابر شده تا دیگر شاهد تخریب و تصرف این منابع طبیعی نباشیم.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری استان با تاکید بر اینکه عمده تخریب های جنگل های سردشت ناشی از وابستگی بیش ازحد جنگل نشین ها به سوخت جنگلی است، اظهار کرد: دراین راستا در سال گذشته ۹۰دستگاه آبگرمکن خورشیدی خریداری وتحویل مردم آن مناطق شد و در سال جاری نیز این تعداد به ۲۳۰دستگاه خواهد رسید.
قاسمی با اشاره به اینکه ۱۰۱هزار هکتار از اراضی استان را جنگل ها تشکیل می دهند، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۲۴۱۰هکتار جنگل دست کاشت در استان وجود دارد که درسال گذشته ۲میلیارد و ۴۰۰میلیون تومان برای توسعه این طرح اختصاص یافت.
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با بیان اینکه میران دام مازاد استان ۳برابر مراتع استان است، یاد آورشد: در سال گذشته نزدیک به ۴۰۰۰هکتار مرتع داری در استان انجام شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۹۹۰هکتار عملیات نهال کاری در استان انجام شده است.
قاسمی یاد آورشد: در سال گذشته از صندوق توسعه ملی ۵۰میلیارد و ۹۵۰ میلیون تومان برای عملیات آبخیزداری تخصیص یافت که باعث ذخیره سازی یک میلیون و ۵۰هزار مترمکعب آب زیرزمینی شد.
قاسمی گفت: در سال گذشته طرح کاداستر در ۲۰۰هزار هکتار از اراضی استان اجرا شد که طبق سیاست های ۹گانه امسال این میزان به ۴۰۰هزارهکتار در استان خواهد رسید.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری آذربایجان غربی هم گفت: در سال گذشته ۲۷۹هکتار جنگل کاری در استان انجام شده است.
قائمی افزود: در سال گذشته از محل صندوق توسعه ۱۷۰هکتار، ازمحل اعتبارات طرح صیانت ۸۹هکتار و ۲۰هکتار نیز از سنوات جبرانی گذشته جنگل کاری شد.
وی با اشاره به اینکه میزان ذخیره گاه جنگلی استان ۴۴۱۳هکتار است، تصریح کرد : در سال گذشته ۲.۵ میلیارد تومان برای جنگل کاری استان اختصاص یافته بود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه مساحت استان ۲میلیون و ۶۶۸هزارو ۱۲۹هکتاراست، یادآور شد: ۷۲ درصد از مساحت استان را مراتع تشکیل می دهند وتعداد خانوارهای که در این عرصه زندگی می کنند نیز ۱۱۳هزار و ۳۸۰خانوار با متوسط دامی هر خانوار ۳۳واحد دامی است.
قائمی با تاکید بر اینکه میزان دام متکی به مراتع دراستان ۳برابر مساحت مراتع است، اظهار کرد: درحال حاضر ۷.۵میلیون واحد دامی متکی به مراتع در استان وجود دارد.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۴میلیارد تومان برای اجرای پروژه های مراتع استان اعتبار تخصیص یافت، خاطرنشان کرد: بومی کردن نقشه های ممیزی بیش از ۸۰ درصد مراتع استان، کود پاشی به ۲۱۷۳ هکتاراز مراتع استان، بذرپاشی به۵۰۰هکتار از اراصی استان با مشارکت مردم ، احداث ۳۲دستگاه آبشخور دامی طی سال گذشته انجام شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز از افتتاح پارک آبی در استان خبرداد و گفت: اولین پارک آبی استان با اعتبار ۳میلیارد تومان در حاشیه سد مهاباد در سال جاری افتتاح خواهد شد.