آوای مرز : آیین گرامیداشت روز ملی سینما شامگاه یکشنبه ٢١ شهریور ماه با حضور هنرمندان شهرستان مهاباد در سال آمفی تئاتر این شهرستان برگزار شد. در این مراسم به صورت ویژه از دو عکاس و کارگردان نامی تقدیر شد.
توسعه فرهنگی به انسان فرهنگی نیاز دارد
در این مراسم مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی همچنین با گرامیداشت روز ملی سینما اظهار داشت: توسعه فرهنگی نیز نیاز به انسان فرهنگی دارد در همین راستا با ایجاد بستر مناسب فرهنگی می توان تحقق توسعه در ابعاد مختلف را در میان جامعه بوجود آورد.
حجت الاسلام ناصر خدایاری ادامه داد: اما متاسفانه در این حوزه تخصص گرایی کمتر مشاهده می شود و و محور توسعه فرهنگی که توسط مدیران فرهنگی باید انجام شود، اغلب نادیده گرفته می شود.
او افزود: هنر هفتم جامع ترین هنری است که با بقیه هنرها تمایزی اساسی دارد زیر در درون خود حاوی هنرهای دیگری نیز هست که موجب شکوفایی آن می شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان بیان کرد: متاسفانه شرایط تحریم ها از سویی و از سویی دیگر شیوع کرونا موجب شد تا مشکلاتی در عرصه توسعه فرهنگی در استان شکل بگیرد ولی امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید نواقص و مشکلاتی که در این عرصه در استان وجود دارد مرتفع و تکمیل شود
توسعه فرهنگی؛ لازمه توسعه پایدار
فرماندار ویژه مهاباد نیز در این مراسم اظهار داشت: بنا به فرموده مقام معظم رهبری؛ “مهاباد شهر انسان های هوشمند است” بنابراین نگاه ها به این شهرستان باید همچون مرکز استان باشد، چرا که به پتانسیل های فراوانی دارد و نخبگان فرهنگی، هنری، ادبی بی شماری در این شهرستان به فعالیت مشغول اند.
عارف خدرلو ادامه داد: اگر زمینه ورود و ظهور این نخبگان در حوزه های تخصصی آنها فراهم شود می توانند نقش مهمی در معرفی این منطقه در سطح ملی و بین المللی داشته باشند.
او با اشاره به اهمیت فرهنگ و هنر در مسیر رشد و تعالی جامعه گفت: توسعه فرهنگی اغلب از دید مدیران نادیده مانده است اما تنها با توجه به مقوله فرهنگ و توسعه فرهنگی است که می توان زمینه توسعه دیگر بخش های جامعه و شکل گیری توسعه پایدار را فراهم آورد.
سالن سینمای “پردیس امید” در حال پیگیری است
در ادامه رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد نیز در این مراسم گفت: با وجود آنکه این شهرستان به عنوان یک قطب مهم فرهنگی در استان به شمار می رود و دارای استعدادهای بسار خوبی در این رشته است ولی از نبود یک سالن سینمای فعال رنج می برد.
سیامند جوانبخت افزود: با وجود آنکه اقدامات و جلسات زیادی برای فعال ساختن سالن “سینما تربیت” این شهرستان صورت گرفته ولی متاسفانه این اقدامات به نتیجه مثبتی هنوز نرسیده است.
او ادامه داد: سالن سینمای “پردیس امید” نیز با هفت میلیارد ریال اعتبار در حال پیگیری است که در صورت رفع مشکلات آن می تواند نقش مهمی در جذب مردم این شهرستان به سمت سینما و اکران فیلم داشته باشد.
رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد گفت: تاکنون ۲ مجوز در زمینه “سینمای دیجیتال” و “سینمای سیار” صادر شده است تا امکان اکران فیلم های روز کشور را همزمان با اکران سراسری در این شهرستان فراهم کنند.
مهاباد به سینما و یک نگارخانه تخصصی عکس نیاز دارد
سپس رئیس انجمن سینما جوان مهاباد گفت: در دو سال اخیر شیوع کرونا فعالیت های انجمن محدود نشده و همچنان به قوت خود باقی است هر چند در این راه با مشکلات فراوانی هم روبه رو بودیم.
رحیم بایزیدی افزود: در دو سال اخیر حدود ۴۵ نفر در بخش فیلم سازی، ۳۵ نفر در بخش عکاسی از سینما جوان مهاباد فارغ التحصیل شدند. همچنین در این مدت ۸۰ مورد فیلم کوتاه و بلند اکران شده است.
بایزیدی گفت: ۱۲ مورد ورک شاب سینمایی مستند و ٢ مورد کارگاه سینمایی برگزار شده است.
او در خصوص تولید فیلم در انجمن سینما جوان مهاباد نیز گفت: ١٠ فیلم مستند و ۲۲ فیلم داستانی توسط اعضای انجمن ساخته و پرداخته شده است، چهار نمایشگاه عکس در این بازه زمانی برگزار شده که ٣ مورد از آنها به دلیل محدودیت های کرونایی در فضای مجازی بوده است.
رئیس انجمن سینما جوان مهاباد با اشاره به حضور ١٠ نفر از فیلمسازان و عکسان مهابادی در جشنواره های بین المللی گفت: در دوران شیوع کرونا حمایت از هنرمندان ضروری است و با توجه به محدود شدن برگزاری فعالیت هنری حمایت از هنرمندان بیش از پیش احساس می شود.
بایزیدی در پایان تاکید کرد: علاوه بر فعال شدن سینما، مهاباد به یک نگارخانه تخصصی عکس هم نیاز دارد که این موارد تا کنون نادیده مانده اند.
هنوز کلنگ سینما پردیس مهاباد به زمین زده نشده است!
سپس ابراهیم سعیدی کارگردان مطرح کرد ضمن تبریک روز ملی سینما گفت: زمانی میتوان برای سینما احترام قائل شد که الزامات آن نیز رعایت شود اما ما امروز در شهری به بزرگداشت روز ملی سینما به پا خواسته ایم، که سینما ندارد!
او ادامه داد: در هر حال هنر راه خود را پیدا میکند و در روزگار کرونایی امروز شکل تولید آن نیز تغییر پیدا کرده است. سینما ابزاری برای انتقال آذاب و رسوم و فرهنگ جوامع به یکدیگر است و شایسته است تا نگاه ویژه ای برای اختصاص سینما در همه شهرهای کشور وجود داشته باشد.
سعیدی، با اشاره به عدم احداث سینما پردیس مهاباد گفت: یک سال از عقد قرارداد سینما پردیس مهاباد گذشته است اما هنوز کلنگ آن هم به زمین نخورده است. باید تلاش ها در این زمینه انجام بگیرد تا شهر مهاباد نیز دوباره صاحب سینما شود.
سینمای شهر من کجاست؟
در ادامه مراسم گرامیداشت روز ملی سینما به صورت ویژه از “ابراهیم سعیدی” کارگردان و “انور یوسفی” عکاس با سابقه مهاباد قدردانی شد.
سپس از شماری از پیشکسوتان و فعالان عرصه عکاسی، بازیگری ، سینما و چاپ و نشر این شهرستان با اهدای تندیس و لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.
به گزارش کردپرس ؛ در هنگام اهدای جوایز “مناف ایرانپناه” هنرمند و بازیگر باسابقه مهابادی با در دست داشتن کاغذی که روی آن شعار کمپین “سینمای من کجاست؟” نوشته بود، خواستار توجه بیشتر مسئولان به راه اندازی سینمای مهاباد شد.