آوای مرز : مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: طرح ساماندهی اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه با همکاری دستگاههای مختلف و براساس مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری در حال اجراست و مساله مهم، تحویل به موقع اراضی توسط ارتش است.
سیدمحسن حمزهلو در جلسه بررسی طرح ساماندهی اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه اظهار کرد: طرح ساماندهی اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه با توجه به جزئیات کامل فضاهای سبز، پارک موزهها، بخشهایی از فضا که نیاز به نگهداری و مرمت دارند و قسمتهایی که با رویکرد جدید مسکونی اجرا میشود.
او ادامه داد: در این طرح فرآیندهای مشارکت و همکاری اداره کل راه و شهرسازی استان، مدیریت شهری، میراث فرهنگی و ارتش جمهوری اسلامی ایران تعیین شده و همکاری دستگاههای اجرایی مربوط برای پیشبرد اجرای طرح لازم و ضروری است.
حمزه لو تاکید کرد: مساله مهم، تحویل به موقع اراضی توسط ارتش است تا روند ساماندهی اراضی با سرعت بیشتری اجرایی گردد.
مدیر کل راه و شهرسازی گفت: اراضی و مجموعه بناهای پادگان لشکر ۶۴ ارومیه در فهرست آثار ملی ثبت شده و احیای ارزشهای فضایی موجود با توجه به سابقه تاریخی و ظرفیتهای زیست بومی از مهم ترین دستاوردهای اجرای طرح یکپارچهسازی اراضی پادگان لشکر ۶۴ ارومیه به شمار میرود.
او اضافه کرد: این اراضی به عنوان یکی از قلمروهای عمومی شهری در پیوند با هویت فرهنگی و بافت تاریخی شهر ارومیه مطرح است و ساماندهی اراضی در چهارچوب ضوابط و مقررات، سطوح و تراکم مصوب شورایعالی معماری و شهرسازی انجام میشود.
به گزارش کردپرس، شهریور ماه سال ٩٨ پروژه طراحی شهری اراضی لشگر ۶۴ ارومیه در کمیسیون ماده ۵ استان تأیید و کلیات طرح به تصویب شورایعالی معماری و شهرسازی ایران رسید.
فاز دوم این پروژه نیز در چهارچوب طراحی شهری یکپارچه اراضی پادگان ارومیه، در پانزدهمین جلسه شورایعالی معماری و شهرسازی ایران دی ماه سال ٩٨ تصویب شد.
مساحت این اراضی ٧٢هکتار است که بر اساس طرح تفصیلی مصوب سال ٩۶، حدود ٩ هکتار آن به فضای باغ موزه ای اختصاص داده شده است. این اراضی داخل در محدوده شهر ارومیه واقع شده و بناهای تاریخی، فضای سبز و درختان مرتفع و سرسبز زیادی دارد.
همچنین ۴١ بنای تاریخی در محوطه سرسبز این اراضی قرار دارد که همگی از ارزش تاریخی برخوردارند و مجموع این آثار در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، اما علیرغم تصویب این پروژه از ۴ سال پیش در شورایعالی معماری و شهرسازی ایران هنوز پروژه معلق مانده است.