آوای مرز : معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: براثر وقوع زلزله مورخه ۱۳ مهرماه در روستاهای تابعه شهرستان خوی، طبق برآوردهای اولیه، ۳ هزار و ۵۹۴ میلیارد ریال به جایگاه های دامی و واحدهای مرغداری خسارت وارد شده است.
غلامعلی مرادی در این باره افزود: ۵۲۱ واحد جایگاه دامی خسارت دیده در سطح ۱۵ روستا شامل نوسازی به مساحت ۸۲۲۴ متر مربع با اعتبار مورد نیاز ۱۲۲ میلیارد ریال و بهسازی به مساحت مسقف ۴۸ هزار و ۲۸۲ متر مربع به مبلغ ۲۳۱ میلیارد ریال است.
مرادی اضافه کرد: همچنین به ۴ واحد مرغداری نیز در اثر وقوع زلزله بیش از ۶۲ میلیارد ریال خسارت وارد شده است.
خسارت ۳۰ میلیارد ریالی زلزله خوی به تعدادی از بنای تاریخی این شهرستان
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی از خسارت ۳۰ میلیارد ریالی زلزله خوی به تعدادی از بنای تاریخی این شهرستان خبر داد.
داوود فرازی با اعلام این مطلب اظهار کرد: در پی زلزله ۵٫۴ ریشتری خوی و پسلرزههای ناشی از آن کارشناسان بهمنظور بررسی دقیقتر خسارت وارده به بناهای تاریخی این شهرستان ارزیابیهای فنی را با بازدید از آنها انجام دادند.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: طبق ارزیابیها مشخص شده است تاکنون بخشهایی از ساختمان شهرداری قدیم، مسجد سیدالشهدا، خانه آیتاللهی، خانه کبیری و مقبره آل یعقوب خوی خسارت دیده است.
او گفت: همچنین در این زلزله به یک کارگاه صنایعدستی در خوی و یکی از مساجد سلماس نیز خسارت وارد شده است که نیاز به مرمت دارد.
فرازی تصریح کرد: با تامین اعتبار استحکامبخشی و مرمتهای اضطراری این بناها در دستور کار قرار میگیرد.
بر اساس اعلام مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زلزله ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر ساعت ۳:۵۱ دقیقه بامداد چهارشنبه ۱۳ مهرماه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین در خوی رخ داد. طبق گزارش این مرکز، کانون این زمین لرزه هفت کیلومتری خوی، ۲۹ کیلومتری ایواوغلی و ۳۷ کیلومتری تسوج در آذربایجان شرقی بوده است.
در این زمین لرزه، یک هزار و ۱۲۷ نفر مصدوم شدند که از این تعداد فقط نزدیک به ۷۰ نفر در بخشهای بستری بیمارستانها باقی مانده و بقیه مرخص شدهاند.
براساس اعلام بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، بیش از یک هزار هزار و ۴۰۰ واحد روستایی در این منطقه نیازمند تخریب و بازسازی یا تعمیر شناخته شده که از این تعداد، بیش از ۴۵۰ واحد نیازمند تخریب و احداث مجدد و افزون بر ۹۵۰ واحد نیازمند تعمیر است.
از وقوع زلزله ۵.۴ ریشتری ۱۳ مهرماه در شهرستان خوی تاکنون این منطقه ۱۲۴ پس لرزه در این منطقه رخ داده است