اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : در حالی که ایران با تلاش کشاورزان گندمکار در چند سال اخیر از شر واردات این کالاهای استراتژیک راحت شده بود و در تولید گندم به خود کفایی رسید، با سنگ اندازی هایی که دلالان سودجو با کمک نئولیبرال های نفوذ کرده در دولت انجام دادند حالا زمزمه واردات ۵ میلیون تنی گندم در سال آینده به گوش می رسد.
به گزارش کُرد پرس، در سال های اخیر شورای اقتصاد با سرکوب قیمت تضمینی خرید گندم علی رغم افزایش سرسام آور هزینه های تولید آن عملا به سمتی حرکت کرده است که تولید گندم را از صرفه اقتصادی ساقط کند و این امر موجب شده است حالا رییس کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد احتمال واردات ۵ میلیون تنی گندم در سال آینده هشدار بدهد.
مسئله ای که اگر اتفاق بیفتد دست دلالان را برای دریافت ارز و فساد موجود در آن باز می کند و البته تامین یکی از استراتژیک ترین محصولات غذایی در کشور را هم به مخاطره می اندازد. این در حالی است که در سال جهش تولید و با توجه به اصل بسیار مهم » تامین امنیت غذایی« در سیاست های اقتصادی مقاومتی انتظار می رفت با حمایت منطقی ایران به سمت صادرکننده شدن گندم حرکت کند. شاید یکی از انتظارات به حق، جدی و مهم از مجلس جدید جلوگیری از ادامه این سیاست ضد تولید و آفت بزرگ باشد.
در این زمینه رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید نرخ مناسب برای خرید تضمینی گندم تعیین کند، گفت: اگر قیمت مناسب تعیین نشود، سال آینده مجبور خواهیم شد ۵ میلیون تن گندم وارد کنیم.
سیدجواد ساداتی‌نژاد به اهمیت تعیین نرخ مناسب برای خرید تضمینی گندم اشاره کرد و گفت: کشاورزان همواره با ارزیابی فایده و ضرر دنبال کشت هستند و اگر قیمت پایین‌تری در نظر بگیریم، آنها این محصول استراتژیک را نمی‌کارند. بنابراین سال آینده مجبور خواهیم شد ۵ میلیون تن گندم وارد کنیم.
وی با بیان اینکه قیمت کود شیمیایی در دو هفته ا خیر ۵ برابر شده، گفت: افزایش قیمت این نهاده هزینه تولید را افزایش داده، بنابراین دولت باید در تعیین نرخ به افزایش هزینه‌ها هم توجه داشته باشد.
رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس ادامه داد: واردات گندم با ارز ۲۰ هزار تومانی برای کشور کیلویی ۶ هزار تومان تمام می‌شود. بنابراین کار منطقی این است که به جای پر کردن جیب کشاورزان خارجی، این قیمت‌ها را به کشاورزان خودمان پرداخت کنیم.
ساداتی‌نژاد با بیان اینکه قیمت تمام شده هر کیلو گندم ۴۵۶۰ تومان است، گفت: شنیده‌ها حاکی از آن است که دولت می‌خواهد روی قیمت ۳۲۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان بررسی کند، اما واقعیت این است که با این قیمت کشاورز گندم نمی‌کارد و به جای آن سبزی و صیفی‌جات خواهد کاشت.
وی اضافه کرد که روز گذشته با طرح دو فوریتی مجلس قرار شد، شورای قیمت گذاری و سیاست گذاری محصولات اساسی کشاورزی تشکیل شود و این شورا قیمت را تعیین کند.
به گفته رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس تشکیل این شورا در مجلس بیش از ۲۰۰ رای آورده و فردا سه‌شنبه در صحن مجلس مطرح می‌شود. پیش‌بین این مسئول این است که این طرح فردا در مجلس تصویب خواهد شد.
ساداتی‌نژاد گفت:‌ با تشکیل این شورا از این به بعد قیمت‌گذاری محصولات اساسی در شورای اقتصاد انجام نمی‌شود و این شورا مسئول قیمت‌گذاری خواهد شد. در این شورا وزیر جهادکشاورزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، یک کشاورز خبره، رئیس نظام صنفی کشاورزی، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و دو ناظر از مجلس حضور خواهند داشت.
وی افزود: ‌به رئیس سازمان برنامه و بودجه هم اعلام کردیم که جلسه شورای اقتصاد که قرار بود، امروز صبح برای تعیین نرخ خرید گندم تشکیل شود، فعلا لغو شود و اجازه دهند که پس از تشکیل شورای قیمت گذاری آنجا تصمیم‌گیری شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس در پاسخ به اینکه آیا پس از این شورای اقتصاد در تعیین نرخ محصولات اساسی نقش نخواهد داشت،‌گفت: بله همین طور است و شورای سیاست گذاری و قیمت گذاری تصمیم‌گیری خواهد کرد.
ساداتی‌نژاد تاکید کرد:‌طبق بررسی که از سال ۸۰ تا ۹۲ انجام دادیم هر موقع افزایش نرخ خرید تضمینی گندم کمتر از تورم بوده مجبور به واردات شدیم.
وی در پاسخ به اینکه فکر می‌کنید قیمتی که شورای قیمت گذاری و سیاست گذاری محصولات اساسی کشاورزی می‌خواهد برای گندم تعیین کند، چقدر است، گفت: فکر می‌کنم شورا روی قیمت ۴۵۰۰ تا ۴۶۰۰ تومان مانور خواهد داد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست