آوای مرز : استاندار آذربایجان غربی در دستوری ویژه به فرمانداران و دستگاه های اجرائی ضمن تاکید بر اقدامات پیشگیرانه از جمله اطلاع رسانی بموقع و پیش بینی های سریع و دقیق، لایروبی رودخانه ها و هدایت و جمع آوری آبهای سطحی، آمادگی ناوگان امدادی و خدمات رسان برای وقوع سیلاب های احتمالی را نیز بسیار حائز اهمیت دانست.
محمدمهدی شهریاری در این دستور ویژه با اشاره به وقوع سیل در برخی نقاط کشور و ضرورت آمادگی واحدهای متولی در آذربایجان غربی بویژه در بحث مدیریت ریسک سیل تاکید کرد: ضرورت پیش بینی های سریع و دقیق با توجه به وقوع سیل های خسارت بار در نقاط مختلف کشور و احتمال تکرار در این استان ضرورتی مهم و حیاتی است. سازمان هواشناسی در این زمینه مسئولیت خطیری دارد.
وی افزود: لایروبی رودخانه ها بویژه رودخانه های پرخطر، هدایت و جمع آوری آبهای سطحی در شهرها باید در دستور کار مسئولین آب منطقه ای و شهرداری ها قرار بگیرد تا در صورت وقوع سیلاب و آبگرفتگی های احتمالی بتوان با کمترین خسارت بر آن فائق آمد.
استاندار آذربایجان غربی بسیج تمامی امکانات شهرستانی، رصد و پایش امکانات و ظرفیت ها و ایجاد هم افزایی برای موقع بحران و برگزاری جلسات مدیریت پاسخ در عملیات را از جمله وظایف مهم فرمانداران دانست و افزود: فرمانداران موظف هستند با استفاده از تمام ظرفیت های دولتی و بخش خصوصی و مشارکت عمومی نسبت به تقویت آمادگی ها اقدام نمایند. در صورت کوتاهی و سهل انگاری با خاطیان بطور قطع برخورد می شود.
شهریاری خاطرنشان کرد: به موازات تقویت آمادگی ها باید با استفاده از توانمندی سازمان های مردم نهاد و هلال احمر نسبت به آگاهسازی ساکنان روستایی و افرادی که در مناطق پرخطر زندگی می کنند اقدام نمود.
آمادگی کامل دستگاه های امدادرسان، لایروبی رودخانه ها و هوشیاری مدیریت شهری برای فصل زمستان
آیدین رحمانی در جلسه مدیریت بحران استان ضمن قدردانی از تلاش نیروهای امدادی و خدمات رسان در این ایام، بر آمادگی بیشتر آنان برای فصل زمستان و ارائه خدمات مطلوب به مردم در زمان بارش برف و باران تاکید کرد و گفت: دستگاه های خدمات رسان و بویژه شهرداری ها باید با استفاده از داده ها و پیش بینی های شرایط آب و هوایی سازمان هواشناسی تدابیر لازم را مدنظر داشته باشند تا بتوانند با سطح آمادگی بیشتر به مردم خدمات ارائه دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محدودیت های تردد در جاده های استان به دلیل مقابله با شیوع بیماری کرونا، ادامه داد: به دلیل کاهش تردد در جاده ها بویژه در روزهای برفی امکان یخ زدگی جاده ها بیشتر خواهد بود لذا ضروری است دستگاه هایی همچون راهداری و حمل و نقل جاده ای و هلال احمر از تمامی ظرفیت های خود برای امداد رسانی و اسکان اضطراری مسافران بهره گیرند.
معاون استاندار گفت: شرکت آب منطقه ای باید با تجهیز ماشین آلات نسبت به لایروبی رودخانه های پرخطر برای ایام پیش رو اقدام نماید.
رحمانی افزود: مدیریت شهری باید آمادگی لازم را داشته باشد تا در مواقع بارش دچار بحران نشود.
وی هماهنگی بین بخشی و برنامه ریزی مناسب برای فصل زمستان را یک اصل اساسی دانست و گفت: دستگاه های خدمات رسان و امدادی باید نسبت به اشتراک گذاری اطلاعات، داده ها و ظرفیت ها اهتمام ورزند.
در این جلسه گزارش اداره کل راهداری حمل و نقل جاده ای استان، هلال احمر استان و شهردای های ارومیه و پیرانشهر در خصوص اجرای طرح های زمستانی ، میزان آمادگی و برنامه های پیشیگرانه در فصل زمستان ارائه شد.
به گزارش روابط عمومی استانداری آذربایجان غربی؛ همچنین در این جلسه اعضا بعد از استماع گزارش و درخواست نماینده مردم شهرستان سلماس در مجلس شورای اسلامی و فرماندار این شهرستان و معاون شرکت آب منطقه ای استان در خصوص اهمیت بازسازی سد دیر علی در مقابله با سیلاب های فصلی و تامین آب کشاورزی منطقه، با بازسازی این سد موافقت کردند.