آوای مرز : معاونوزیر راه و شهرسازی گفت: پیشبینیها از حضور بیش از ۴ میلیون و ۹۰ هزار زائر از طریق مرزهای زمینی در مراسم پیادهروی اربعین امسال حکایت دارد و از مجموع این تعداد زائر، سهم تردد از پایانه مرزی مهران ۴۵، شلمچه۲۶، خسروی ۱۵، چذابه ۹.۵ و باشماق و تمرچین بهترتیب ۲ و ۲.۵ درصد خواهد بود.
داریوش امانی با بیان اینکه پیشبینیهای یاد شده با فرض ۲۴ ساعته بودن مرز خسروی صورت گرفته، افزود: چنانچه مدت فعالیت مرز خسروی به ۱۲ ساعت کاهش یابد، تمایل زائران به مرز مهران افرایش خواهد یافت.
او اوج زمان رفت را پنجشنبه تا شنبه (۱۰ تا ۱۲ صفر) و روز اوج برگشت را شنبه تا دوشنبه (۱۹ تا ۲۱ صفر) عنوان کرد و افزود: تعداد ناوگان اتوبوس مورد نیاز برای روز اوج موج رفت برای کل مرزها ۴۰۰۰ دستگاه اتوبوس و برای روز اوج برگشت ۴۹۰۰ دستگاه اتوبوس میباشد که از این تعداد بیش از ۷۰ درصد ناوگان اتوبوس مربوط به مرز مهران و خسروی خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی درخصوص پیشبینی پارکینگ نیز گفت: پارکینگ مورد نیاز در این ایام برای مرز مهران حدود ۱۴۰ هزار وسیلهنقلیه، مرز شلمچه ۹۷ هزار و مرز چذابه ۲۱ هزار وسیلهنقلیه پیشبینی میشود.
امانی با بیان اینکه باتوجه به متوسط ۲/۵ روزه فاصله رفت و برگشت ناوگان اتوبوسی از مرز به مبادی و بالعکس، در سه روز اوج برگشت (اربعین و روز قبل و بعد از آن) حدود ۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس فعال برای جابجایی زوار از مرزهای ششگانه مورد نیاز است، افزود: انتظار میرود در مجموع ۷۲ درصد ناوگان در مرز مهران و خسروی، ۲۱ درصد در شلمچه، ۵ درصد چذابه و باشماق و ۲ درصد تمرچین مورد نیاز باشد.
او اضافه کرد: پیشبینی میشود ۷۴ درصد کل زوار اربعین امسال مربوط به ۱۰ استان تهران، خراسانرضوی، اصفهان، خوزستان، قم، فارس، البرز، آذربایجانشرقی، کرمان و مازندران باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی سهم ۳۷ درصدی دو استان تهران و اصفهان در تقاضای ناوگان اتوبوس را از نکات مهم و قابل توجه در امر مدیریت ناوگان دکر کرد و افزود: بیشترین سهم زائران ناوگان اتوبوسی در سفرهای برگشت مربوط به استانهای تهران، اصفهان، خوزستان، قم، خراسانرضوی، فارس، آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی است، بهطوری که هشت استان فوق، ۷۱ درصد از سهم زائران ناوگان اتوبوسی را تشکیل میدهد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اظهار کرد: باتوجه به تجربه سنوات قبل درخصوص ورود زائران خروجی از مرزهای شلمچه و چذابه از مرز مهران بهدلیل مسافت زیاد و هزینه بالای حمل و نقل در کشور عراق، ضروری است تمهیدات لازم برای توزیع مناسب زائران از مرزهای یاد شده و پیشگیری از تجمع زوار انجام شود.
شرکت راه آهن به تعهدات خود در حوزه حمل و نقل ریلی زائرین اربعین عمل نکرد!
استاندار آذربایجانغربی گفت: سال گذشته متاسفانه شرکت راه آهن به تعهدات خود در حوزه حمل و نقل ریلی زائرین اربعین عمل نکرده و ما امیدواریم با پیگیریهای لازم، از این ظرفیت در تردد زائران به استان استفاده شود.
محمدصادق معتمدیان در جلسه ستاد اربعین استان با تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش، افزود: از تلاش کمیتههای ستاد اربعین استان در راستای فراهم کردن زمینهها و زیرساختهای لازم برای تردد زائرین اربعین حسینی از مرز تمرچین قدردانی میکنیم.
او همچنین با تاکید بر آسیب شناسی روند تردد زائرین اربعین حسینی در دو سال گذشته، خاطرنشان کرد: امسال ضروری است با ایجاد یک ترمینال ویژه برای زائرین در محل کربلای معلی و یا نجف اشرف و راهنمایی زائران برای بازگشت از مسیر تمرچین، پیش بینیهای لازم صورت گیرد.
استاندار آذربایجانغربی بر افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و استفاده از تمامی ظرفیتهای دستگاههای اجرایی استان در حوزه حمل و نقل با محوریت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان در راستای انتقال زائرین اربعین حسینی از مرز تمرچین نیز تاکید کرده و افزود: سال گذشته متاسفانه شرکت راه آهن به تعهدات خود در حوزه حمل و نقل ریلی زائرین اربعین عمل نکرده و ما امیدواریم با پیگیریهای لازم، از این ظرفیت در تردد زائران به استان استفاده شود.
معتمدیان همچنین با تاکید بر اهمیت توجه به اصول ایمنی در روند حمل و نقل زائرین اربعین حسینی و ایمن سازی بیشتر راههای ارتباطی استان، اضافه کرد: توجه به مسائل ایمنی از جمله خط کشی، ایجاد گاردریل، نصب تابلوهای علائم راهنمایی و رانندگی و نصب نیوجرسی در مسیر تردد زائرین اربعین حسینی، ضروری بوده و در این زمینه دستگاههای متولی در سریعترین زمان اقدامات لازم را انجام دهند.
او در ادامه توجه به تکمیل زیرساختهای لازم از جمله تامین آب، ارتباطات و فناوری و برق پایدار را در پایانه مرزی تمرچین مورد تاکید قرار داده و افزود: در مسیر تردد زائرین اربعین حسینی در استان ارتباطات و فناوری و پوششهای اینترنتی تقویت شده و از نظر ارتباطی نیز مشکلات موجود حل شود.
استاندار آذربایجانغربی بر اهمیت استقرار مراکز بهداشتی، درمانی و امدادی در مسیر تردد زائرین اربعین حسینی از مسیر بازرگان تا تمرچین و کریدورهای عبوری زائرین نیز تاکید کرده و یادآور شد: ضمن استقرار بیمارستان صحرایی در پایانه مرزی تمرچین، داروهای مورد نیاز به ویژه برای گرمازدگی نیز باید تامین شود.
معتمدیان همچنین با تاکید بر اهمیت معرفی مرز تمرچین و مزایای این مرز برای تردد زائرین اربعین حسینی، افزود: در این زمینه صدا و سیمای مرکز استان با تولید مستند مناسب درخصوص ابعاد مختلف پایانه مرزی تمرچین و ویژگیهای این مرز برای تردد زائرین اربعین حسینی و پخش آن در شبکههای بینالمللی و ملی، میتواند نقش موثری ایفا کند.
او در ادامه اجرای برنامههای مختلف فرهنگی را یادآور شده و تصریح کرد: برگزاری کنگره ملی شعر اربعین و نمایشگاه عکس زائرین اربعین حسینی، تولید مستندهای کوتاه از ابعاد مختلف این سفر معنوی، از جمله برنامههای فرهنگی است که میتواند برای اجرای در این ایام در استان برنامهریزی شود.
استاندار آذربایجانغربی با قدردانی از استقرار موکب های مردمی در مسیر تردد زائرین در اربعین حسینی در استان، از فعالان موکبهای اربعین حسینی خواست تا ضمن فعالیت بیشتر در محدوده جغرافیایی استان، برای بهره مندی بیشتر زائرین حسینی، هماهنگیهای لازم را در جهت استقرار در مکانهای مناسب با ستاد عتبات عالیات در استان و فرمانداری پیرانشهر انجام دهند.
معتمدیان در پایان بر ضرورت اجرای مصوبات ستاد اربعین در زمانهای مشخص شده و برگزاری جلسات منظم و مستمر ستاد اربعین جهت افزایش هماهنگیهای لازم بین دستگاههای عضو تاکید کرد.