آوای مرز : مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: افزون بر سه هزار نفر از ارامنه ایران و جهان در آیین زیارتی قره کلیسای چالدران موسوم به “باداراک” حضور یافتند.
جلیل جباری در گفت و گو با خبرنگار کردپرس با اشاره به برگزاری شصت و پنجمین مراسم آیینی باداراک در قره کلیسای چالدران اظهار کرد: مراسم اصلی این آیین امروز از ساعت ۱۰:۳۰ صبح در محل کلیسا با حضور ارامنه و سایر میهمانان برگزار شد.
وی افزود: میراث فرهنگی استان تلاش کرده است تا زیرساخت های لازم از جمله محل کمپینگ ها، سرویسهای بهداشتی، سرویسهای پذیرایی، نورپردازی محوطه، برپایی چادر مربوط به تشریفات مراسم و سایر خدمات را فراهم کند .
جباری گفت: این آئین در فاصله بین نیمه دوم تیرماه تا نیمه اول مردادماه در یکی از کوهستانیترین مناطق ایران در شهرستان چالدران و در ارتفاعاتی که درآن یک کلیسای بسیار قدیمی به نام قره کلیسا واقع شده برگزار میشود و صدها نفر از پیروان دین حضرت مسیح (ع) از گوشه و کنار دنیا در این مکان جمع میشوند و مراسم مذهبی خود را برگزار میکنند .
وی ادامه داد: در آیین مذهبی عشای ربانی در قره کلیسای چالدران به طور سالانه با حضور ارامنه از کشورهای ارمنستان، سوریه، لبنان، هلند، فرانسه، اتریش، آلمان، کانادا و دیگر کشورهای جهان برگزار میشود و یکی از هفت آیین مقدس در تمام فرقههای مسیحیت است.
به گزارش کردپرس، قره کلیسا درسال ۱۳۸۸ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده و یکی از دو اثر آذربایجان غربی در این فهرست است که در کنار تخت سلیمان تکاب نام ایران را در داشتن آثار کهن تاریخی در دنیا بلند آوازه کرده است .
مراسم مذهبی سالانه عشاء ربانی یا باداراک به مناسبت سالروز شهادت تاتائوس یکی از حواریوین حضرت عیسی (ع) برپا شده و سالهای سال است که همچنان برگزاری آن استمرار دارد .
در این مراسم که بزرگان آئین مسیحیت و روحانیون این دین درآن حضور چشمگیر و اثرگذاری دارند اعمالی همچون غسل تعمید نوزادان، روشن کردن شمع و خواندن دعا و گوش دادن به موعظههای کشیشان انجام میشود و این پروسه تا سه روز ادامه مییابد
ریشه این آیین بین المللی به آخرین شامی برمیگردد که مسیح (ع) در شب دستگیری خود توسط سربازان رومی با حواریون اطعام کرده و از آنجا که یکی از آنان با نام «تاتاووس مقدس» در قره کلیسا دفن شده، این کلیسای باستانی از اهمیت ویژه ای برای ارامنه برخوردار است.