آوای مرز : معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تاکید بر اینکه ۳۳ پروژه نیمه تمام بزرگ مقیاس در استان احصا شده که تا پیش از پایان کار دولت به بهره برداری می رسد گفت: ما خود را متعهد می دانیم پیش از پایان کار دولت طرح های مهم زیربنایی را به اتمام برسانیم. برای اتمام این پروژه ها نیز ۶۳۷ میلیارد تومان تخصیص خواهد یافت.
نسبت به احیای دریاچه ارومیه خود را متعهد می دانیم
محمدباقر نوبخت در پنجمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اشاره به اینکه ۱۱۱ پروژه با ۲ هزار و ۵۷۲ میلیارد تومان توسط هیات دولت برای استان تعریف شده بود افزود: تا به امروز ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان یعنی ۲.۲ برابر اعتبار برای این پروژه ها تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: علاوه بر پروژه های زیربنایی، در سال جهش تولید ۲۲ طرح و پروژه تولیدی تعریف شده است و برای این طرح ها که ۹۵۰ فرصت شغلی را فراهم می سازد ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اهتمام دولت در توجه به محرومین بر مبنای فلسفه وجودی انقلاب، فرمایشات حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری افزود: ۲ هزار واحد مسکونی تخریب شده از زلزله قطور بازسازی شده که امروز تحویل زلزله زدگان خواهند شد. علاوه بر این ۳ هزار واحد مسکونی نیز برای محرومین و نیازمندان کلنگ زنی خواهد شد. نیازمندان عزیز در این طرح پولی پرداخت نمی کنند و در شش ماه آینده این واحدها تحویل خواهد شد.
نوبخت گفت: برای احیای دریاچه ارومیه تا به امروز ۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده که با قیمت های امروزی رقمی بالغ بر ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان می شود.
وی تاکید کرد: نسبت به احیای دریاچه ارومیه خود را متعهد می دانیم. همانطور که تا به امروز از هیچ تلاشی برای نجات دریاچه دریغ نکرده ایم، به طور قطع برای اتمام این پروژه هر هزینه ای نیاز باشد تخصیص می دهیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ارتقای شاخص های توسعه در استان را قابل لمس دانست و افزود: اتفاقات خوبی برای تکمیل فرایند توسعه رخ داده که خود را متعهد می دانیم بیش از این برای این مردم خدمت کنیم.
در حال حاضر ۵۰ درصد از راه های روستای استان آسفالت نیستند
محمدمهدی شهریاری با تقدیر از نگاه ویژه و توجه دولت به آذربایجان غربی، گفت: در دولت تدبیر و امید در بخش آب و خاک بیش از ۵۵ هزار هکتار از اراضی پایاب سد های استان با اعتباری بالغ از ۶ هزار میلیارد تومان آبیاری و زهکشی شده است که در کمتر استانی ایجاد این حجم از شبکه های آبیاری اصلی و فرعی را می توان مشاهده کرد.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: در راستای اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه بیش از ۸۰۰ کیلومتر از رودخانه ها و انهار استان لایروبی شده است.
وی با اشاره به اجرای برخی از طرح های حوزه بهداشت و درمان در استان، ادامه داد: با اجرای طرح ها و توسعه بیمارستانهای استان در دولت تدبیر و امید، برخورداری مردم استان از تخت های بیمارستانی از ۱ به ۱.۶ رسیده که در حد متوسط کشوری است و با اتمام دیگر پروژه های بیمارستانی در حال اجرا در استان، ضریب برخورداری از تخت های بیمارستانی در استان به بالای متوسط کشوری خواهد رسید.
محمدمهدی شهریاری در خصوص بخشی از اقدامات استان در حوزه توسعه راههای ارتباطی در دولت تدبیر و امید نیز افزود: در دولت تدبیر و امید ۲۲۰ کیلومتر به بزرگراه های استان افزوده شده است و در حال حاضر نیز اجرای مهمترین راه های مرزی استان شامل محور ارومیه سرو ، پیرانشهر، تمرچین، خوی به رازی نیز شروع شده است.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اقدامات موثر در اجرای طرح های آب آشامیدنی در استان نیز گفت: قبل از دولت تدبیر و امید میزان برخورداری جمعیت روستایی استان از آب آشامیدنی سالم ۳ درصد از میانگین کشور پایین بود که با جرای طرح هایی همچون تصفیه خانه های آب سلماس ، مهاباد و سامانه تامین آب پلدشت، درصد برخورداری از آب آشامیدنی سالم در استان ۳ درصد بالاتر از میانگین کشوری رسیده است.
وی در حوزه گاز رسانی نیز، اظهار داشت: قبل از دولت تدبیر و امید ، میزان برخورداری روستاها از نعمت گاز فقط ۳۲ درصد بود که با اجرای طرح های مختلف گاز رسانی در مناطق مختلف روستایی استان، این رقم به بالای ۷۵ درصد رسیده است.
محمدمهدی شهریاری ادامه داد: با احتساب خانوارهای روستایی و شهری ۹۰ درصد از جمعیت استان از نعمت گاز طبیعی برخوردارند.
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به نیاز استان به ۱۲ هزار کلاس درس در استان، افزود: در حال حاضر ۲۵۰۰ کلاس درس در آذربایجان غربی در حال ساخت است. از سال ۹۶ تا ۹۹ نیز ۵۲۷ مدرسه در قالب ۲ هزار و ۱۰۹ کلاس درس، استاندارد سازی ۷ هزار و ۸۲۳ کلاس درس اجرا شده و در دهه فجر امسال ۴۵۰ کلاس در مناطق مختلف استان به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: در اجرای طرح های حوزه ارتباطات در استان در دولت تدبیر و امید قدمهای بسیاری بزرگی برداشته شده است به طوری که تعداد روستاهای برخوردار از اینترنت پرسرعت در استان از سال ۹۶ تا به امروز از ۱۷۰ روستا به ۲ هزار روستا رسیده است.
استاندار آذربایجان همچنین از جایگاه ممتاز دوساله استان در شاخص بهبود فضای کسب و کار در کشور و رشد سرمایه گذاری و صادرات ر استان نیز خبر داد.
شهریاری در ادامه با بیان اینکه با وجود فعالیت های انجام شده در دولت تدبیر و امید برای توسعه استان به دلیل عدم سرمایه گذاری در سالهای گذشته در آتوسعه راههای روستایی ، در حال حاضر ۵۰ درصد از راه های روستای استان آسفالت نیستند و در این زمینه نیازمند نگاه ویژه دولت هستیم.
استاندار آذربایجان غربی همچنین خواستار تخصیص اعتبار ویژه برای تکمیل و بهره برداری از طرح ها و پروژه های بیمارستانی در حال ساخت در استان، تخصیص کامل اعتبارات از محل دریافت جرایم راهنمایی و رانندگی به استان و حل مشکل افزایش مالیات بخشی از واحد های فعال در شهرک صنعتی شماره ۳ ارومیه شد.
شکاف درآمد سرانه آذربایجان غربی با نسبت جمعیتی در ایران
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به سهم ۴.۱ درصدی استان از جمعیت کشور بیان کرد: متاسفانه این استان شکاف قابل توجهی در حوزه درآمد سرانه با نسبت جمعیتی در کشور دارد.
ناصر حضرتی گفت: بعد از احیای سازمان برنامه و بودجه ، ایده توسعه پایدار ، متوازن و همه جانبه را در استان مطرح کردیم که بعد از مطالعات انجام شده ، آذربایجان غربی در شاخص های توسعه انسانی مبتنی بر درآمد سرانه ، شاخص سلامت و آموزش دچار محدودیت های بود که در سالهای اخیر اقدامات خوبی و موثری برای ارتقای این شاخص ها در استان صورت گرفته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به مطالعات جامع در زمینه روند توسعه ای استان، گفت: تمامی برنامه های توسعه ای و توزیع اعتبارات استان بر مبنای توسعه پایدار ، متوازن و همه جانبه انجام می شود.
او ادامه داد: در بخش درآمد سرانه استان دچار مشکل هست که در این حوزه نیازمند توجه ویژه دولت هستیم.
حضرتی با اشاره به سهم ۴.۱ درصدی آذربایجان غربی از جمعیت کشور بیان کرد: متاسفانه این استان شکاف قابل توجهی در حوزه درآمد سرانه با نسبت جمعیتی در کشور دارد و در بهترین شرایط سهم استان از تولید ناخالص ملی به ۲.۱ درصد رسیده که امیدواریم با توجه دولت این رقم در سالهای آینده افزایش یابد.
او همچنین ادامه داد: با نگاه کلی به ارزش افزوده استان ۶۵ درصد ارزش افزوده استان مربوط به حوزه خدمات، ۱۸ درصد صنعت و ۱۷ درصد از کشاورزی تامین می شود.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی اظهار داشت: با توجه به اشتغال ۳۳ درصدی دربخش کشاورزی استان و ارزش افزوده ۱۷ درصدی این بخش، متاسفانه در کشاورزی با یک عدم بهرهوری مواجه هستیم که باید در این بخش برنامه ریزی های لازم در راستای افزایش بهره وری و ارزش افزوده صورت گیرد.
حضرتی از تحقق ۱۱۳ درصدی مالیات در ده ماهه نخست امسال خبر داد و افزود: این امر بدون تغییر در پایه های مالیاتی و با شناسایی فرصت های جدید و جلوگیری از فرار مالیاتی محقق شده است و یکی از استانهای موفق در این زمینه هستیم.
در این جلسه تفاهمنامه ساخت ۳ هزار واحد مسکونی برای محرومین با مشارکت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، استانداری و سازمان برنامه و بودجه به امضا رسید.