آوای مرز : رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: از ۷۰۰ هزار تن سیب درختی ذخیره سازی شده در سردخانه های استان تا کنون تنها ۱۵۵ هزار تن از این محصول از طریق گمرکات استان به کشورهای خارجی صادر شده که البته این روند در حال حاضر کند است و باید تسریع یابد.
اکبر کرامتی صبح امروز در بازدید از روند صادرات سیب درختی از دو واحد سردخانه و مرکز بسته بندی سیب درختی درشهرستان ارومیه افزود: آذربایجان غربی با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن قطب سیب کشور به شمار می رود ، اما هر سال صادرات و بازار رسانی این محصول از مهم ترین دغدغه های باغداران استان است.
کرامتی با بیان اینکه روند صادرات سیب درختی استان در حال حاضر کند است، بر ضرورت تسریع در فراهم کردن زمینه صادرات بیش از ۷۰۰ هزار تن سیب درختی ذخیره سازی شده در سردخانه های استان تاکید کرد و گفت: باید دیپلماسی اقتصادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب در کشورهای منطقه و استان تقویت شود و رایزانان بازرگانی تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند.
او با اشاره به مسائل و مشکلات سیاسی پیش روی کشورهای بازارهدف سیب استان بیان کرد: عدم فراهم نبودن زیر ساخت های صادرات محصولات کشاورزی برای بازگشت ارز به کشور(پیمان سپاری ارزی) در کشورهای مقاصد صادراتی، کمبود واحدهای سورتینگ و بسته بندی و ماشین های یخچال دار و لزوم توسعه حمل و نقل ریلی و هوایی برای تسهیل در امر صادرات محصولات کشاورزی به دلیل فساد پذیر بودن آنها از جمله چالش هایی هست که باید به منظور رونق صادرات محصولات کشاورزی مرتفع شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه کشاورزان منتظر ساز و کارهایی برای عرضه هستند ، بیان کرد: از آغاز فصل برداشت سیب درختی ازسطح ۶۰ هزار و ۴۶۵ هکتار باغ بارور سیب استان ، تا کنون ۱۵۵ هزار تن از این محصول از طریق گمرکات استان به کشورهای همسایه خارجی از قبیل عراق، تاجیکستان، ازبکستان ، هندوستان و .. صادر شده و این روند همچنان ادامه دارد.
کرامتی با اشاره به صادرات روزانه بیش از یک هزارتا یک هزار و ۲۰۰ تن سیب درختی از گمرکات استان ، اضافه کرد: بحث برند سازی در موضوع صادرات و ایجاد زیرساختهای صادراتی از موارد مهم در انجام صادرات است که توسعه زیرساختهای حملونقل بهویژه حملونقل هوایی در استان میتواند به رونق اقتصادی و افزایش صادرات در بخش کشاورزی کمک قابل توجهی کند.
گفتنی است؛ امسال استان با تولید بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار تُن سیب بازهم رکورد تولید این محصول در کشور را زد اما شرایط آب و هوایی و وزش باد و تنش های اقلیمی موجب شد حدود یک سوم از محصول سیب درختی تولیدی به زیر درختی یا همان سیب صنعتی تبدیل شود.