آوای مرز : رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ۴۶ درصد مطالبه های چغندرکاران استان پرداخت شد.
اسمعیل کریم زاده افزود: کل مطالبه های چغندر تحویلی به کارخانه ها در آذربایجان غربی ۲ هزار و ۸۵۶ میلیارد ریال بوده که یکهزار و ۳۰۶ میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه نحوه پرداخت به صورت نقدی و خدمات کشاورزی است، اضافه کرد: مقرر شده تا ۵۰ درصد بهای چغندر قند تحویلی توسط هر پیمانکار ۱۵ روز پس از تحویل کل میزان تعهد شده پرداخت شود و مابقی نیز ۱۵ روز پس از پایان بهره برداری کارخانه قند پرداخت شود.
وی با اشاره به قیمت خرید تضمینی و جوایز چغندر قند دامه داد: قیمت چغندر قند بهاره با عیار ۱۶ درصد حدود سه هزار و ۱۲۲ ریال از بابت هرکیلوگرم با احتساب کرایه حمل و نقل است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کشاورزان در قبال تحویل هر تن چغندر قند نیز ۲۰ کیلوگرم تفاله خشک به نرخ یکهزار و ۲۰۰ ریال و ۲ کیلوگرم شکر یا قند به نرخ هفت هزار و ۵۰۰ ریال دریافت می کنند.
وی با اشاره به کشت چغندر قند در ۳۰ هزار و ۶۵۲ هکتار از اراضی زراعی آذربایجان غربی بیان کرد: ۴۲ درصد از این زمین ها که ۱۲ هزار و ۸۷۰ هکتار است به آبیاری بارانی مجهز است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: طرح اجرای الگوی تغییر آرایش کشت به منظور صرفه جویی در مصرف آب در سطح ۶۵۰ هکتار امسال اجرا می شود.
کریم زاده افزود: کشت نشایی چغندر قند نیز برای اولین بار در استان در شهرستان های بوکان و میاندوآب در سطح ۱۳ هکتار در حال اجراست.
وی درباره بذر مصرفی در این زمینه گفت: کل بذر مصرفی ۶۲ هزار واحد ( هر واحد بین ۴۰ تا ۵۰ هزار دانه بذر است) شامل ارقام مختلف خارجی ایزابلا، سمنتا، پیرولاو کادوموس و ارقام ایرانی شامل شکوفا، سوپر شکوفا و آریاست.
به گزارش ایرنا ؛ آذربایجان غربی سالانه با حدود ۱٫۸ تا ۲ میلیون تن چغندر قند دارای رتبه اول تولید در کشور است، سطح زیر کشت چغندر قند در این استان پارسال ۳۶ هزار و ۸۸۲ هکتار بود که امسال به ۳۰ هزار و ۶۵۲ هکتار رسید که ۱۷ درصد کمتر از سطح زیر کشت پارسال است. میزان تولید نیز سال گذشته ۲ میلیون و ۳۹۰ هزار تن بود که پیش بینی می شود امسال به ۲ میلیون تن کاهش یابد.