آوای مرز / محمد هادیفر : نامش سید ابراهیم و کنیه اش رئیسی، زاده محله نوغان مشهد و سیستانی تبار از اهالی دشتک منطقه سیستان بود. پدرش را در ۵ سالگی از دست داد.
او در صغرسن و در کوران حوادث مراتب بلوغ شخصیتی را طی کرد و همزاد با پختگی ، مدارج علمی را از حوزه های علمیه مشهد و سپس در قم ادامه داد تا پای به عرصه مدیریت قضائی نهاد.
او تلاش مجاهدانه را از صحنه های نبرد هشت ساله و انصاف و عدالت مدیریت را در حوزه های علم و اخلاق فرا گرفته بود. او در راس دو قوه مهم در جمهوری اسلامی قرار گرفت و جزو معدود مدیرانی بود که مراحل مدیریتی را از کف شروع و به عالی ترین آن نائل آمد.
او آقازاده نبود و با اشرافی گری بیگانه بود به همین خاطر در دل محرومان جا باز کرده بود و به تعبیری یک سلفی انقلاب بود که بر سیره رجائی اقتدا کرده بود و بازگشت به سنت و سیره بنیانگذاران انقلاب جزو منهج فکری او بود.
تلاش و کوشش رئیسی جبران عقب ماندگی ها و پر کردن فاصله های گذشته بود. او قافله ای را راهبری می کرد که شاید بسیاری از کاروانیان به پای او نمی رسیدند و شاید با گفتمان او آشنایی کاملی نداشتند.
جهش جهادی او جلوه ای از یک مجاهد تمام عیار را معرفی کرده بود تحرک بالا، سفرهای متوالی و هفتگی و حضور غیر منتظره در مصائب و گرفتاری ها و حوادث مناطق ، یکی از مصادیق بارز یک حاکم درد آشنا به امورات مردم بود.
او شناخت خوبی از اقوام و مذاهب داشت و به آلام آنان رسیدگی می کرد. تاریخ حاکمان ایران مکالمه ۱۷ دقیقه ای او با خانواده محترم آسیب دیده سقزی از خارج کشور را به ثبت خواهد رسانید. او را می توان جزو معدود حاکمانی دانست که عدل و انصاف را با مدیریت ممزوج کرده بود.
رئیسی پیش تاخته تر از قافله مدیران خود بود و مدیریت را از ستاد به میدان آورده بود. دستان گشوده اش متناسب با ابروان گشوده اش بود با این رویه او زیر ساخت های یک اخلاق مدیریتی را بنیان نهاده بود که می توانست تحولی اساسی را در ساختار مدیریتی جامعه به وجود بیاورد.
او از عدلیه به مجریه آمده بود که عدالتِ اجرائی را تجربه کند او هنوز در بهار مدیریت اجرایی بود و در صورت برآمدن آفتاب تموز عمرش ، می توانست ادامه درخشانی را بر خود و کشور بتاباند. “جمعه گردی ” های او روح تازه ای در بدنه میدان مدیریت استان ها ایجاد کرده بود.
رئیسی در حوزه اندیشه های راهبردی معتقدی جدی به تفکیک عرصه سیاسی جهانی به جبهه ظالم و مظلوم بود و از اعلام دفاع از مظلوم در عرصه های جهانی ابایی نداشتند.
او در طول حیات سیاسی خود مصداقی از حدیث معروف “عاش سعیدا” بود که “مات سعیدا” توفیق راهش شد. در وصف او همان بس که لحظه ای از خدمت به مردم مسلمان دریغ نکرد و نهایت در منای قربِ خدمت ، جان خود را قربان نمود و یقینا تاریخ ایران از او علاوه بر یک رئیس جمهور، بعنوان یک قهرمان ملی یاد خواهد کرد.