آوای مرز : معاون امور مجلس و حقوقی وزیر آموزش و پرورش گفت: هم اکنون سیستم آموزش و پرورش کشور بیش از ۲۴۰ هزار نیرو کمبود دارد که به صورت مرحلهای و در سالهای آتی نسبت به جذب و استخدام آنها اقدام خواهد شد.به گزارش کردپرس، قاسم احمدی لاشکی معاون وزیر آموزش و پرورش روز دوشنبه در جلسه بررسی مشکلات آموزشی شهرستان مهاباد با اشاره به ارتقاء کمیت و کیفیت نیروی انسانی آموزش و پرورش، افزود: این نهاد نیازمند سازماندهی بهینه نیروی انسانی است.
او اضافه کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه، افرادی که مشمول قانون جذب نیروی های حق التدریس و نهضت سوادآموزی هستند، جذب آموزش و پرورش خواهند شد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، جذب نیروی انسانی در آموزش و پرورش از طریق دانشگاه فرهنگیان و بصورت بومی گزینی خواهد بود
احمدی لاشکی بیان کرد: ۲۵ هزار و ۴۹۷ مجوز برای استخدام نیروی فرهنگی توسط سازمان اداری استخدامی صادر شده که تا پایان سال ۱۴۰۰ تمامی آنان به استخدام رسمی این نهاد در می آیند.
او اضافه کرد: هم اکنون سیستم آموزش و پرورش کشور بیش از ۲۴۰ هزار نیرو کمبود دارد که به صورت مرحلهای و در سالهای آتی نسبت به جذب و استخدام آنها اقدام خواهد شد.
رفع معضل کمبود فضای آموزشی آذربایجان غربی با فروش املاک مازاد آموزش و پرورش
معاون وزیر اموزش و پرورش ادامه داد: موضوع بررسی چالشهای برگشت به مدرسه پس از کرونا، اهمیت بسزایی دارد و باید ابعاد آن تحلیل و راه کار مناسب ارائه شود.
احمدی لاشکی با اشاره به راه اندازی شبکه آموزشی شاد، بیان کرد: این اقدام کار بزرگی بود که آموزش و پرورش با این ابزار، آموزش بیش از ۱۶ میلیون دانش آموز را پوشش داد.
او با بیان اینکه زیرساخت اتصال به اینترنت بر عهده این وزارتخانه نیست، اضافه کرد: تلاشهای بسیاری در حوزه ارتباط و اینترنت روستایی نیز توسط وزارت ارتباطات در این مدت انجام شده و اینترنت به روستاهایی که دارای حداقل دانش آموز نیز بود، راه پیدا کرده است.
وی، درباره رفع معضل کمبود فضای آموزشی در استان آذربایجان غربی گفت: این امر نیازمند هم افزایی نمایندگان مجلس و دولت با توجه به اولویتهاست و لازم است تا احصا و فروش املاک مازاد آموزش و پرورش با رویکرد تبدیل به احسن مورد توجه قرار گیرد.
بیش از ۳ هزار مدرسه آذربایجان غربی در مناطق محروم است
مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت: کاهش آسیبهای دوران کرونا در بین دانش آموزان نیازمند تلاش مضاعف در بین مسئولان و ارتباط تنگاتنگ با خانواده هاست.
مهین منافی بیان کرد: از ۵۰۸۰ مدرسه فعال در سطح استان آذربایجان غربی، بیش از ۳ هزار مدرسه روستایی و در مناطق محروم است و برای بهره مندی همه دانش اموزان این مناطق محروم از آموزش در شرایط کرونایی، ۲۳۷هزار محتوای آموزشی توسط راهبران آموزشی و معلمان در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است.
او اضافه کرد: توجه ویژه به استان آذربایجان غربی در اختصاص سهمیه های جذب نیروی انسانی ضروریست و این نیازمند هم افزایی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی است.
منافی با اشاره به اینکه تبدیل وضعیت نیروهای قرارداد کار معین در حل مشکلات بخشی از نیروی انسانی آموزش و پرورش راهگشاست افزود: امسال ۱۳۹۳ نفر سهمیه استان آذربایجان غربی در اجرای قانون جذب نیروی های حق التدریس، نهضت سواد آموزی، خرید خدمت و پیش دبستانی می باشد.
نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: معلمان حق التدریس، معلمان نهضت تک دوره و ۲ دوره که همگی بدون تکلیف هستند، طبق قانون باید توسط وزرات آموزش و پرورش به سیستم آموزشی ملحق شده و مشکلات آنان برطرف شود.
تراکم دانش آموزان در مهاباد و سطح استان بالاتر از میانگین کشوری
جلال محمود زاده بیان کرد: احداث درمانگاه مخصوص فرهنگیان در مهاباد یکی از مطالبات به حق کارکنان فرهنگی است که با وجود مجوز و اهدای زمین هنوز بلاتکلیف مانده است.
او وجود مدارس غیراستاندارد و فرسوده را از دیگر معضلات منطقه دانست و گفت: تراکم دانش آموزان در مهاباد و سطح استان بسیار بالاتر از میانگین کشوری بوده که باید برای رفع آن و احداث مدارس مختلف برنامه ریزی شود.
فرمانده مهاباد نیز با بیان اینکه موضوع آموزش در دوران کرونا هم به طور پیوسته و مداوم ادامه پیدا کرده، افزود: در بخش روستایی مشکلاتی برای آموزش دانش آموزان وجود داشته که باید عقب افتادگی این بخش جبران شود.
عارف خدرلو ضمن قدردانی از حضور پر رنگ در امر احداث مدرسه گفت: هم اکنون ۴۰ درصد مدارس موجود توسط خیران احداث شده که شایسته قدردانی است.
همچنین در ادامه این جلسه مرکز آموزشی و توانبخشی دانشآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری با حضور معاون وزیر و مسوولان استانی و شهرستانی کلنگزنی شد.
زمین این مرکز آموزشی کە در خیابان مریوان شهر مهاباد واقع شده است، توسط خیر مدرسەساز،” شوکت شریفی” اهدا شدە و قرار است در مهرماه سال ۱۴۰۰ به بهرەبرداری برسد.
این مرکز آموزشی و توانبخشی با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال در اختیار دانشآموزان دارای مشکلات ویژه یادگیری قرار میگیرد.
قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس آموزش و پرورش در سفر یکروزه مشکلات حوزه آموزش و پرورش و مشکلات کارکنان فرهنگی آذربایجانغربی را بررسی کرد