آوای مرز : دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه گفت: با تامین منابع مالی، امیدواریم تا پیش از پایان سال، طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه به بهره برداری برسد.
محمدصادق معتمدیان صبح یکشنبه در بازدید از تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه با اشاره به اقدامات خوب صورت گرفته در راستای رفع مشکل بخش آبرفتی تونل انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه گفت: پیشرفت فیزیکی این تونل در حال حاضر ۹۶ درصد است.
وی با بیان اینکه همچنین پیشرفت کلی پروژه انتقال آب از سد کانی سیب به سمت دریاچه ارومیه به حدود ۹۰ درصد رسیده است، افزود: بعد از سفر رئیس جمهور به آذربایجان غربی در اواخر اردیبهشت امسال، یکی از دستورهای ویژهای دکتر رئیسی صادر کردند، اتمام پروژههای حوضه احیای دریاچه ارومیه بود.
دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه اضافه کرد: بعد از آن، با سفر وزیر نیرو و بازدیدی که از تونل انجام شد، دستورهای ویژهای هم از سوی وزیر نیرو برای این طرح صادر شد و تخصیصهای بودجهای خوبی هم انجام گرفت.
دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در سفر وزیر نیرو هم مورد بررسی قرار گرفت و دستورهای لازم برای رفع مشکل صادر و اجرایی شد، لاینینگ حدود ۷۵۰ متر از تونل در بخش آبرفتی بود که با تلاش شبانه روزی کارشناسان و متخصصان داخلی با محوریت قرارگاه خاتم الانبیا این امر تا حدود زیادی صورت گرفته است.
معتمدیان گفت: همه ۷۵۰ متر از طرف کف بتن ریزی شده و بتن ریزی ۲۰۰ متر از سقف هم اجرایی و به اتمام رسیده است.
دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه اعتبارات این طرح به موقع از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شده است، تاکید کرد: اقداماتی که در راستای اجرای این طرح با دانش و تکنولوژی داخلی و تلاش قرارگاه خاتم الانبیا صورت گرفته جای قدردانی دارد و با این تلاشها، این پروژه به سرعت در مسیر اتمام، افتتاح و بهره برداری قرار گرفته است.
در این بازدید که از محل دارای مشکل تونل صورت گرفت، استاندار آذربایجان غربی و دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه از نزدیک در جریان آخرین وضعیت این محل قرار گرفت.
نماینده مجری طرح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه نیز در این بازدید گفت: سرعت ترمیم شکستگیهای داخل این تونل خوب است و ۲ اکیپ به صورت شبانه روزی در این خصوص مشغول فعالیت هستند.
حبیب علی اصغری افزود: اجزای مختلف این طرح تکمیل شده و تنها گلوگاهی که مانع از آب اندازی و انتقال آب به دریاچه ارومیه بود، شکستگیهایی بوده که داخل تونل حادث شد.
وی با بیان اینکه البته این شکستگیها طبیعی بوده و به دلیل مسائل زمین شناسی و بافت مشکل دار زمین اتفاق افتاد، اظهار کرد: با توجه ویژهای که به این طرح شده و تأمین منابعی که صورت گرفته، شاهد سرعت خوبی در اجرای کار هستیم و در ۲ اکیپ روز و شب عملیات در حال اجرا است.
نماینده مجری طرح تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه ادامه داد: در بخش ۷۵۰ متر که مشکلاتی ایجاد شده بود، کل مسیر از سمت کف به اتمام رسیده و ۲۰۰ متر هم سقف و دیوارهها تکمیل شده است.
وی تاکید کرد: امیدواریم با سرعت خوبی که داریم تا پایان سال شاهد تکمیل کار و آماده سازی تونل برای انتقال آب به دریاچه ارومیه باشیم.
به گفته علی اصغری، با تکمیل این تونل آمادگی وجود دارد که ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب در سال به سمت دریاچه ارومیه انتقال پیدا کند.
همچنین در این بازدید، مدیران و مسئولان اجرایی طرح گزارشهایی در خصوص وضعیت تونل و اقدامات صورت گرفته ارائه کردند.