آوای مرز : مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر آذربایجانغربی گفت: عیدی چهارهزار و ۵۲ نفر از مستمریبگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر این استان واریز شد.
یونس معزز افزود: مبلغ عیدی مستمری بگیران برای افرادی که بیش از ۶ ماه از زمان دریافت مستمری آنان میگذرد، ۵۵۰ هزارتومان و برای افرادی که کمتر از ۶ ماه مستمری دریافت می کنند ۲۷۵ هزارتومان بوده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در صندوق بیمه اجتماعی آذربایجان غربی چهار هزار و ۵۲ مستمری بگیر وجود دارد که از این تعداد هزار و ۴۷۸ نفر مستمری بگیر بازنشسته، ۱۸۴ نفر مستمری بگیر از کارافتاده و ۲ هزار و ۳۹۰ نفر مستمری بگیر بازمانده است.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر آذربایجانغربی گفت: ۱۰۲ کارگزاری فعال بیمهای در سطح استان فعال است و هر فرد میتواند با مراجعه به این دفاتر با پرداخت مبلغ موردنظر خود را بیمه کند.
معزز اظهار داشت: روستاییان مشمول این بیمه ساکن در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر با پرداخت ۱۵ سال حق بیمه و در سن بعد از ۶۵ سالگی، بازنشسته شده و هر ماه مستمری میگیرند.
وی با بیان اینکه همه اقشار جامعه نیازمند بیمه اجتماعی هستند، اضافه کرد: اقشار آسیبپذیری چون روستاییان و کشاورزان از اولویت و ضرورت بیشتری برای زیرپوشش قرار گرفتن بیمه برخوردار هستند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در سال ۱۳۸۴ با مصوبه هیات دولت و به منظور حمایت از روستائیان و عشایر و کشاورزان در ایران تاسیس شد تا این اقشار نیز زیرپوشش حمایتهای اجتماعی قرار گیرند.
این صندوق یکی از صندوقهای چهارگانه و زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و رویکرد آن ارایه خدمات بیمه اجتماعی بلندمدت به کشاورزان، روستاییان و عشایر در بخشهای مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی و فوت است.
اطلاعات مربوط به صندوق بیمه اجتماعی روستاییان از طریق دهیاریها، بهورزان خانههای بهداشت، ستادهای راهبردی شهرستانی شامل فرمانداریها، بخشداریها، ادارات جهادکشاورزی، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش تامین میشود.
علاوهبر روستاییان و عشایر کارکنان شرکتهای فنی مهندسی و شبه کشاورزی مستقر در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و کارکنان شرکتهای نظام دامپزشکی نیز میتوانند زیرپوشش این صندوق قرار گیرند.
محدوده سنی عضویت در صندوق بین ۱۸ تا ۵۰ سال است و تمامی روستاییان و عشایر و کشاورزان، میتوانند با مراجعه به کارگزاریها خودشان را تحت پوشش این صندوق قرار دهند تا بتوانند در زمان تهدید معیشت خانواده با عزت و کرامت از مزیتهایی که صندوق فراهم کرده است، استفاده کنند.