آوای مرز : اعضای دو دور اخیر شورای شهر میاندوآب با چالش انتخاب شهردار روبه رو بوده اند و طی دو سال اخیر تنها ٩ ماه این شهر توسط شهردار اداره شده است. اکنون این شهر با واکنش صریح دادستان میاندوآب جهت ورود مدعیالعموم به موضوع روبه رو است.
به گزارش خبرنگار کردپرس، میاندوآب از تیر ماه سال جاری تا کنون بدون شهردار مانده است. شهری که در سال ٩٩، هم نتوانست در انتخاب و معرفی یک شهردار موفق عمل کند و امسال هم دوباره سکان مدیریت شهری اش خالی مانده است. شوراهای دور پنجم و ششم شهر تا کنون در انتخاب یک نفر به عنوان شهردار موفق نبوده اند.
این موضوع با واکنش صریح دادستان عمومی و انقلاب میاندوآب روبه رو شده است. دادستان میاندوآب در خصوص تسریع در انتخاب شهردار به شورای شهر هشدار داده و گفته است: «در پی نبود شهردار، مشکلاتی در این شهر ایجاد شده که زمینه نارضایتی شهروندان را فراهم کرده و اگر شورای شهر در این راستا اقدامی انجام ندهد، دادستانی به عنوان مدعیالعموم به موضوع ورود خواهد کرد».
در همین راستا امروز ١٨ آبان ماه، جلسه فوقالعاده شورای شهر میاندوآب که برای انتخاب شهردار تشکیل شده بود، به علت مرخصی و عدم حضور سه عضو شورا رسمیت نیافت!
تقوی، رییس شورای شهر میاندوآب هم گفته است: «این جلسه برای انتخاب شهردار بود ولی سه عضو شورای شهر شامل آقایان روبین کلانتری، شهرام محمدوند و بابک محمدزاده با درخواست مرخصی به جلسه نیامدند و به علت به حدنصاب نرسیدن تعداد اعضا این جلسه رسمیت نیافت». حالا میاندوآب مانده و صندلی خالی پست شهردار!
در روزهای پایانی سال ۹۸ پس از استعفای شهردار میاندوآب، اعضای شورای اسلامی دور پنجم این شهر، “حسن فتحعلیپور” را عنوان شهردار انتخاب و معرفی کردند ولی حایز شرایط لازم برای تصدی پست شهرداری از سوی مراجع ذیصلاح نشد.
سپس اعضای شورا، “میکاییل نریمانی” را به عنوان شهردار منتخب میاندوآب در اواسط خرداد ماه ٩٩، به استانداری آذربایجان غربی معرفی کرد، اما این مورد نیز از سوی استانداری رد شد.
پس از آن معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی اعلام کرد: «اگر شورای اسلامی شهر میاندوآب نسبت به انتخاب شهردار اقدامات لازم را انجام ندهد، بر اساس قانون برخوردهای لازم انجام و نسبت به تعیین تکلیف مدیریت شهری میاندوآب اقدام خواهد شد».
در نهایت، “مرتضی نجفی” (عضو شورای شهر) در شهریور ماه سال ٩٩، با کسب ۵ رای موافق و ۲ رای ممتنع به عنوان سومین شهردار انتخابی میاندوآب در آن سال انتخاب شد و از اول آبان ماه سکان هدایت شهرداری را برعهده گرفت.
اما در تیر ماه ١۴٠٠، “مرتضی نجفی”، شهردار میاندوآب، به دلیل کمکاریهای موجود در شهرداری این شهر و دخالت در انتخابات ۱۴۰۰ به نفع برخی از کاندیداها و عدم پاسخ دهی در این خصوص، از سوی اعضای شورای شهر عزل شد.
دستور کتبی عزل شهردار، با حضور رسانهها به شهردار ابلاغ شد اما در جلسهای که برای استیضاح شهردار تعیین شد متاسفانه نه رئیس شورا و نه شهردار حضور پیدا نکردند و در نهایت با توجه موارد پیش آمده و به دلیل اینکه امورات شهرداری به تاخیر نیافتد اعضای شورا دستور عزل “مرتضی نجفی” را صادر کردند .
این رای توسط هیئت تطبیق فرمانداری این شهر تایید شد و از آن زمان شهرداری میاندوآب توسط سرپرست اداره می شود.
اکنون پس از چهار ماه، در آبان ١۴٠٠، دادستان عمومی و انقلاب میاندوآب در خصوص تسریع در انتخاب شهردار به شورای شهر هشدار داده که اگر شورای شهر در این راستا اقدامی انجام ندهند، دادستانی به عنوان مدعیالعموم به موضوع ورود خواهد کرد.
جهانگیر مسعودی در رابطه با پیامدهای عدم انتخاب شهردار توسط شورای شهر، به ایرنا افزود: با توجه به عدم ثبات مدیریتی در شهرداری میاندوآب در دوره های مختلف، این نهاد بیشتر به صورت سرپرستی اداره میشود. در حالیکه ا سرپرست شهرداری در اجرای امور از نظر قانونی با محدودیتهایی مواجه است و نسبت به شهردار اختیار کافی ندارد
او تاکید کرد: در این راستا با برخی اعضای شورای شهر به ویژه رییس شورا رایزنی کردهایم تا در اسرع وقت به انتخاب شهردار جدید اقدام کنند. انتخاب شهردار از وظایف اصلی شورای شهر است و قانون مدت زمان آن را مشخص کرده و باید در مهلت مقرر اقدام شود
دادستان عمومی و انقلاب میاندوآب، با بیان اینکه بلاتکلیف ماندن شهرداری در این شرایط خوشایند نبوده و در شأن مردم میاندوآب نیست، افزود: میاندوآب در مقایسه با شهرهای دیگر موقعیت و پتانسیلهای زیادی برای پیشرفت و توسعه دارد که امید است اعضای شورای شهر با وحدت و یکپارچگی نسبت به انتخاب شهرداری کاردان و از همه مهمتر متخصص در پست مدیریتی و آشنا به قوانین شهرسازی، اقدام کنند.
اکنون میاندوآب مانده و شهری که شهردار ندارد و چالش انتخاب شهردار در این شهر طی دو دوره شورای شهر همچنان باقی است!