آوای مرز : رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر تحقق دیپلماسی مرزی به عنوان تنها راهکار بهبود رفع اختلافات و تامین امنیت در مرز، گفت: ما به دنبال دریافت اسناد دستگاههای نظامی و انتظامی برای پیگیری جهت تصویب بودجه پایدار برای امور مربوط به مرز هستیم.
حشمت الله فلاحت پیشه ، با یادآوری ربودن ۱۲ مرزبان در میرجاوه و بازدید از این منطقه بعد از حادثه، گفت: پس از حادثه میرجاوه از این منطقه و نقطه صفر مرزی و محل شهادت مرزبانان قبل بازدید صورت گرفت، در واقع ما نیازمنددیپلماسی مرزی هستیم، جهت تحقق دیپلماسی مرزی باید ظرفیت و همه امکانات مرزی را برای رفع مشکلات و رفع اختلافات به کار گرفت.
نماینده مردم اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسامی، تصریح کرد: بخش عمده مردم در منطقه میرجاوه قبایل، ایل و عشایری هستند که اکثرا در آن سوی مرز ایران یعنی در خاک پاکستان حضور دارند اما مراودات فامیلی با یکدیگر دارند بنابراین در چنین شرایطی ما میتوانیم با استفاده از دیپلماسی مرزی نیازهای اقتصادی مردم این منطقه را هم رفع کنیم.
وی افزود: بسیاری از مردم این منطقه زندگی وابسته به مرز دارند اما برخی سختگیریها سبب شده تا بعضی از خانوادهها سرپرست خود را از دست دهند، به ویژه افرادی که کار تجاری کوله بری داشتند. بنابراین اختیار دیپلماسی مرزی را باید به مسئولان مرز دهیم تا بتوانند اختیاراتی را برای مردم مرزنشین قائل شوند، در این راستا باید از ظرفیت نمایندگی استانهای مرزنشین هم استفاده شود.
فلاحت پیشه معتقد است: طی سفر به استان سیستان و بلوچستان از پاسگاه مرزی که مرزبانان آن ربوده شده هم بازدید کردم اما ابعاد این حادثه هنوز برای ما روشن نشده است به ویژه اینکه اعضای گروهک جیش الظلم چگونه ۱۲ مرزبان ما را بدون شلیک گلوله ربودند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تصاویری که این گروهک از مرزبانان منتشر کرده؛ نشان میدهد که مرزبانان ربوده شده در سلامت کامل به سر میبرند، با این حال ظرفیتهای دیپلماسی مرزی را باید به کار گرفت زیرا جان این مرزبانان ایرانی از هر چیزی مهمتر است و خانواده این افراد را هم باید از نگرانی در آورد.
فلاحت پیشه معتقد است: در شرایط کنونی به جای برخورد توام با خشونت باید از هر امکانی استفاده کنیم تا این افراد در صحت و سلامت کامل رها شوند، در واقع ضمن ملاحظات امنیتی و تجهیزات امنیتی باید برای آینده نیز کاری شود تا دیپلماسی مرزی به کار آید.
دولت در حوزه مرزی دچار نوعی خمودگی شده است
وی افزود: به نظر در دولتها شاهد سهلانگاریهایی هستیم به نوعی که از ظرفیتهای پیش آمده برای تبدیل وضع امنیتی مرز به یک وضعیت اقتصادی کوتاهی صورت گرفته است، در حال حاضر سرمایهگذاران بزرگی میتوانند مرزها را آباد و چند هزار نفر را مشغول به کار کنند لذا این فرصتها را نباید از دست داد. متاسفانه دولتها دچار نوعی خمودگی شدند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: تا زمانی که دید غالب در مرزها امنیتی است، نه امکان تحقق دیپلماسی مرزی وجود دارد و نه امکان آبادی اقتصادی. در حقیقت نیازمند دیپلماسی نرم با پذیرش واقعیات و ظرفیتهای منطقهای با به کارگیری امور اقتصادی در مرزها هستیم.
درخواست از دستگاههای نظامی و انتظامی برای ارایه اسناد مربوط به تهدیدهات مرزی/ پیگیری جهت تصویب بودجه پایدار برای مرزها
فلاحتپیشه با بیان اینکه در میرجاوه هم با خلاءهای مذکور مواجهیم، گفت: بعد از بازگشت از سفر به میرجاوه، از دستگاههای نظامی و انتظامی و ارتش اسناد مکتوب، فیلمهای موجود نسبت به تهدیدات، ظرفیتهای موجود و فقر مرزی را درخواست کردیم تا در اختیار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی قرار دهند. ما به موجب این اسناد میتوانیم بودجه پایداری را به مرزها اختصاص دهیم.
به نقل از خانه ملت،رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: به عنوان مثال داشتن دوربین دید در شب در هر پاسگاه مرزی لازم است و اگر در پاسگاه میرجاوه این دوربین وجود داشت میتوانستیم از بروز حادثه جلوگیری کنیم. البته به رغم اینکه حدود دو ۱۰ روز از این سفر میگذرد، اسناد هنوز به دست ما نرسیده است، با این اسناد قطعا میتوان مجلس و دولت را در قالب جلسه خاص برای اختصاص بودجه پایدار میتوان اقناع کرد.