آوای مرز : پروژه ملی تالار مرکزی ارومیه، ۱۳ سال بعد از کلنگ زنی همچنان جهت افتتاح به مناسبت های مختلف پاسکاری می شود و امسال نیز به هفته دولت سال ۹۹ نرسید. هر چند استاندار آذربایجان غربی اوایل امسال از افتتاح این پروژه در سفر رئیس جمهور به آذربایجان غربی پس از پایان بحران کرونا خبر داده بود
کلنگ احداث تالار مرکزی ارومیه در سال ۱۳۸۶ بر زمین زده شد و عملیات اجرایی آن از سال ۱۳۹۱ آغاز شد اما این پروژه در طی این سال ها از این مناسبت به آن مناسبت برای افتتاح پاسکاری می شود و امسال هم افتتاح آن در هفته دولت برای چندمین بار به تعویق افتاد.
این پروژه سال ۹۷ با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی نتوانست در آستانه افتتاح قرار بگیرد ولی مسئولان اعلام کردند، « با تامین اعتبار ۲۵ میلیارد تومان دیگر در دهه فجر سال ۹۸ این پروژه افتتاح می شود».
اینبار، معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرداد ماه سال گذشته در جریان بازدید از پروژه ملی تالار مرکزی ارومیه گفت: «در صورت تخصیص اعتبار تا پایان سال ٩٨ یا اوایل سال ٩٩ این پروژه را افتتاح می کنیم».
اما سال ۹۸ به پایان رسید و خبری از افتتاح پروژه ملی تالار مرکزی ارومیه نبود. پروژه ایی که امسال و در هفته دولت سال ۹۹، جهت بهره برداری در برنامه قرار داشت ولی باز هم به تعویق افتاد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی امروز سوم شهریور ماه در یک نشست خبری، با اشاره به پیشرفت ۸۵ درصدی تالار بزرگ ارومیه با عنوان شاخص فرهنگی شمال غرب کشور از به تعویق افتادن دوباره افتتاح این پروژه ملی در هفته دولت سال جاری خبر داد گفت: «تکمیل ۱۵ درصد باقی مانده تالار مرکزی ارومیه نیازمند ۳۲میلیارد تومان اعتبار است».
حجت الاسلام ناصرخدایاری اظهار کرد: «پروژه تالار بزرگ ارومیه که عملیات اجرایی آن از سال ۸۶ با کارفرمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کرده است، یک پروژه ملی بوده و با حمایت سازمان برنامه بودجه کشور به مرحله اجرایی رسیده است و از سال ۸۶ تا به امروز هزینه ای بالغ بر ۵۸ میلیارد تومان به خود اختصاص داده است».
او افزود: «تاکنون سازمان مدیریت برنامه ریزی استان توانسته مبلغی بیش از هشت میلیارد تومان به جهت حمایت از این پروژه عظیم هزینه کند. تکمیل این پروژه با موفقیت رو به رو شده است و فقط مرحله نهایی تکمیل بخش نور و موسیقی در دست اجراست که با اعتبارات وزارت متبوع و سازمان مدیریت استان پس از تامین هزینه های لازم به مرحله افتتاح خواهد رسید».
خدایاری در خصوص به تعویق افتادن افتتاح تالار بزرگ ارومیه در هفته دولت گفت: «تلاش برای افتتاح پروژه مذکور در شهریور ماه۹۹ مصادف با هفته دولت بوده است که شیوع ویروس کرونا سبب به وجود آمدن برخی اختلالات در مرحله اجرایی و به تعویق افتادن بهره برداری این پروژه شده است».
حجت الاسلام ناصر خدایاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در مراسم بزرگداشت هفته دولت ویژه معرفی پروژه های شاخص فرهنگی استان در محل تالار مرکزی ارومیه که با حضور اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه برگزار شد، گفت : فعالیت در حوزه فرهنگی کمی و کیفی است و نگرش نسبت به فرهنگ باید از ایدئولوژی شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه ۴ هزار مسجد در سطح استان و ۳۰۰ مسجد در ارومیه وجود دارد، ادامه داد : فرهنگ، معنویت و اخلاق زیربنای توسعه هر کشوری ست و باید بیش از پیش به مقوله فرهنگ توجه شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی اذعان کرد : متاسفانه به ازای هر ۱۰۰۰ نفر میانگین فضای فرهنگی کشور ۲۰ سانتی متر مربع است و در استان که با تکمیل تالار مرکزی احتمالا به ۴۰ سانتی متر برسد و بسیار کم است.
خدایاری با اشاره به کمبود کتابخانه و سینما در سطح کشور، استان و محیط فرهنگی گسترده هشدار داد : نباید انتظار داشت با این همه مشکل و کمبود فرهنگی به جای رسید.
وی با اشاره به پیشرفت های بعد از انقلاب بیان کرد: عملکردها و اقدامات مربوط به کارکرد و عملکرد یک دولت نیست و مربوط به همه نظام و حاکمیت می شود و همه مدیران و متولیان امر در پیشبرد و پیشرفت آن سهیم هستند.
🌁در پایان مراسم بعد از ارائه گزارش عباسی مدیر فنی و عمرانی اداره کل در خصوص روند احداث تالار، مهمانان از آخرین وضعیت مراحل احداث و اجرایی تالار بازدید کردند.
البته اوایل سال جاری نیز استاندار آذربایجان غربی از افتتاح ۱۰ پروژه شاخص استان در سفر رئیس جمهور به آذربایجان غربی خبر داده بود که تالار مرکزی ارومیه یکی از این پروژه ها بود.
شهریاری با اشاره به سفر رئیس جمهور به آذربایجان غربی اعلام کرده بود این پروژه ها در سفر رئیس جمهور و پس از پایان بحران کرونا به بهره برداری می رسند!
به گزارش کردپرس، پروژه ملی تالار مرکزی ارومیه که ۱۳ سال پیش کلنگ زنی شد، دارای زیربنای ۱۸ هزار و ۲۰۰ متر مربع و مساحت زمین نیز ۱۲ هزار و ۳۴ متر مربع است.
سالن همایش این تالار با گنجایش ۱۲۰۰ نفر در سه طبقه و با تفکیک ۶۰۰نفر در طبقه اول، ۳۰۰نفر طبقه دوم و ۲۰۰نفر در طبقه سوم است. همچنین مجهز به سن متحرک و وی آی پی یا گنجایش ۵۰۰نفر است.
این تالار با کاربریهای مختلفی شامل نمایشنامهخوانی، سالنهای گالری و نمایش و کارگاههای مختلف، پوششدهنده مجموعه اصلی هستند و زیرزمین تالار به عنوان استفاده برای کارگاههای مختلف انتخاب شده است.