اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

مشاغل مزاحم دارای پیامدهایی چون ناامنی، اختلال در رفت‌وآمد، بدمنظره ‌کردن چهره شهر، ایجاد آلودگی‌های صوتی و بصری و اشغال مساحت زیادی از معابر و ایجاد مزاحمت برای رفت و آمد شهروندان است.

آوای مرز : شهرک صنفی مهاباد که قرار بود روزی تمام صنوف آلاینده را از داخل شهر جمع‌آوری کند، همچنان پس از ۲ دهه با مشکلات مختلف دست و پنجه نرم می‌کند.

بیش از ۲۲ سال از طرح احداث شهرک صنفی کاوه مهاباد برای استقرار صنوف آلاینده و جابجایی مشاغل مزاحم از داخل شهر به این شهرک می‌گذرد ولی همچنان از طرف بازاریان و مردم مورد بی مهری قرار دارد.

گذر زمان و طولانی شدن مراحل احداث و آبادانی آن باعث شده که هیچ گاه این شهرک رونق نگرفته و صنوف مزاحم حتی به اجبار هم حاضر به سکونت در آن نباشند.

برخی از مالکان این مغازه‌ها اکنون دیگر اصناف واقعی نیستند و در حال حاضر تعدادی از مغازه‌ها در اختیار افرادی است که تنها برای سرمایه‌گذاری اقدام به خرید آن کرده‌اند.

کلاف مشکلات این شهرک به حدی بوده که مسوولان در فاز نهایی آن در تلاش هستند که مرحله به مرحله برای حل مشکلات آن چاره‌اندیشی کنند.

محمدصادق امیر عشایری فرماندار ویژه مهاباد در آخرین بازدید میدانی و بررسی مشکلات این شهرک در جلسه با مدیران دستگاه‌های مرتبط بیان کرد: در مرحله نخست برای رونق دادن به این شهرک باید نسبت به حل مشکل معارض‌ها و توافق برای نوع مالکیت واحدها با همکاری دستگاه قضایی اقدام کرد.

وی با بیان اینکه شهرداری باید به عنوان متولی شهرک صنفی معرفی شود، افزود: با سرمایه‌گذاری و احداث مغازه توسط شهرداری در اراضی موجود به صورت مستقیم و یا مشارکتی، ضمن ساماندهی به وضعیت موجود می‌تواند به عنوان منبع درآمدی برای شهرداری تبدیل شود.

این مقام مسئول اضافه کرد: همچنین شهرداری باید نسبت به تعیین تکلیف و واگذاری ۸۷ قطعه موجود در این شهرک در اسرع وقت اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه خدمات مورد نیاز در شهرک باید برای اصناف فراهم شود، گفت: شرایط انتقال اصناف متقاضی از جمله موتورسواران و تعمیرکاران که خواهان انتقال به شهرک صنفی هستند، فراهم شود.

فرماندار مهاباد افزود: همچنین مطالعات انتقال میدان تره بار مهاباد به نزدیکی شهرک صنفی در راستای رونق بخشی این منطقه نیز در دستور قرار گرفته است.

امیرعشایری با بیان اینکه رفع مشکلات شهرک صنفی به صورت مرحله‌ای در دست اقدام است، ادامه داد: هزینه‌های زیادی برای توسعه و آبادانی این شهرک انجام شده و حل هر یک از مسایل فعلی می‌تواند به رونق گرفتن و استقبال اصناف در آن کمک کند.

یکی از مشکلات مهم شهر مهاباد وجود صنوف مزاحم و آلاینده است، صنوفی که علاوه بر آلایندگی‌های صوتی و بصری باعث مخدوش شدن چهره شهر و افزایش ترافیک در معابر اصلی شده است.

سیاست‌های ناهمگون، عدم ارایه طرح های تشویقی، نبود هماهنگی در بین مسئولان و مردم، کار را به جایی کشانده که اندک صنوف آلاینده منتقل شده هم میل به ماندن در این شهرک را نداشته و خواهان برگشت به داخل شهر هستند.

باید منتظر ماند تا مشخص شود راهکارهای فعلی مدیریت شهری چه اندازه می تواند به احیا و آبادانی شهرک صنفی کاوه کمک کند.

این در حالی است که تنها ۱۵ درصد این شهرک صنفی فعال بوده و مابقی بدون استفاده از مالک و صنوف مزاحم داخل شهر باقی مانده است که باید برای آن فکری شود.

۲۸ شغل در فهرست مشاغل آلاینده قرار دارد که نمایشگاه خودرو، مکانیکی، نجاری، صافکاری، درب و پنجره سازی، سنگبری، تراشکاری و نقاشی از جمله آنهاست.

مشاغل مزاحم دارای پیامدهایی چون ناامنی، اختلال در رفت‌وآمد، بدمنظره ‌کردن چهره شهر، ایجاد آلودگی‌های صوتی و بصری و اشغال مساحت زیادی از معابر و ایجاد مزاحمت برای رفت و آمد شهروندان است.

طبق آیین نامه ساماندهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، شهرداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط موظف هستند با استفاده از ابزارهای تشویقی از قبیل تعیین محل جدید استقرار، تامین زیرساخت‌های لازم و فراهم کردن تسهیلات بانکی برای تسهیل در انتقال مشاغل و صنوف مزاحم شهری برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

مهاباد دارای ۱۲ هزار واحد صنفی است که بیش از ۲۰۰ واحد آن نمایشگاه های خودرو هستند که حدود ۵۰ واحد آن پروانه کسب دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست