محمود مظلومی در جلسه ساماندهی مراکز خرید و جمع آوری سیب درختی کنار جاده ای استان اظهار کرد: کشاورزان هر ساله سیب صنعتی یا به زبان خودمانی زیردرختی را بهصورت انباشت و فلهای برای فروش به کارخانههای صنایع تبدیلی جمعآوری میکنند و در یک زمان مشخص کارخانهها اقدام به انتقال این محصول به مراکز فرآوری میکنند.
مظلومی افزود: تلاش جهاد کشاورزی بر ساماندهی مراکز خرید و جمع آوری سیب درختی و کاهش ضایعات در رساندن محصول به صورت بهداشتی به محل فراوری و کارخانجات صنایع تبدیلی است و در این راستا تجمیع مراکز جمع اوری سیب به منظور نظارت بیشتر برنحوه خرید محصول ضروری است.
عزیز امانی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت : با توجه به اینکه امسال زمان سال اوری باغ های سیب درختی استان است و سالانه یک سوم محصول تولیدی سیب درختی استان به مصارف کارخانجات صنایع تبدیلی می رود ، ساماندهی مراکز خرید کنار جاده ها قبل از فصل برداشت بیش از پیش ضرورت دارد.
وی افزود: تشکلها به عنوان عامل حمایت کننده برای توسعه فعالیتهای بخش کشاورزی هستند و در این راستا برای تنظیم بازار سیب و ساماندهی مراکز خرید و فروش سیب صنعتی نیازمند مشارکت فعال تشکلهای بخش کشاورزی هستیم.
امانی با بیان اینکه ۴۲ درصد باغات سیب استان در شهرستان ارومیه متمرکز شده است، اضافه کرد: باغداران شهرستانهای سلماس ، میاندوآب ، اشنویه و مهاباد نیز به ترتیب بخش عمده ای از محصول سیب درختی استان را تولید می کنند.
شهریار حیدری مدیر سازمان تعاون روستائی آذربایجان غربی نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت قرار گرفتن محصول سیب درختی در ردیف محصولاتی که به صورت خرید تضمینی از طرف دولت مورد حمایت قرار می گیرد ، ادامه داد: با سیاست گذاریهای مقطعی و قیمت خرید محصولات می توانیم بسیاری از مشکلات موجود را بر طرف نمائیم.
گفتنی است ؛ ممنوعیت صادرات محصول سیب_درختی طبق بخشنامه ابلاغی به گمرکها تا ۱۵ فروردین امسال بوده است ولی تا امروز نیز این ممنوعیت تدوام داشته و صادر نمیشود، نزدیک به نیمی از این محصول تاکنون در سردخانهها ماندهاند که خسارات مالی زیادی به کشاورزان ببار میآورد.
بر اساس اعلام باغداران ؛ رفته رفته تقاضای این محصول با ورود گیلاس و آلوچه و زردآلو از بین می رود و اکنون بهترین فرصت برای عرضه این محصول به بازارهای کشورهای همسایه می باشد.