اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: تغییر الگوی کشت و افزایش سطح زیرکشت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه مغفول مانده است.

یاسر رهبر دین در نشست خبری احیای دریاچه ارومیه که درمرکز پژوهش های دریاچه ارومیه برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: بنا به مطالعات انجام یافته از سوی دفتر مطالعات شرکت آب منطقه ای و ستاد احیای دریاچه ارومیه سدهای استان تنها ۷ درصد در خشکی آن تاثیرداشته اند که ۹۳ درصد مابقی مربوط به تغییر رژیم بارش ها، تغییرات اقلیمی، تغییر الگوی کشت و همچنین افزایش سطح زیرکشت دراین حوضه است که متاسفانه مغفول مانده اند و رسانه ها و مسئولان توجه آنچنانی ندارد.

وی افزود: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در مجموع ۷ سد داریم که ازاین تعداد ۲ سد بزرگ مهاباد و سد بوکان که حجم اصلی آب پشت سدهای استان در آنها است مربوط به قبل از انقلاب هستند. همچنین کل ظرفیت آب پشت سدهای استان معادل یک میلیارد و ۴۵۵ میلیون مترمکعب است که ۷۰ درصد آن مربوط به سدهای مهاباد و بوکان است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی با اشاره به دبی ۹۶ مترمکعب آب ورودی به دریاچه ارومیه افزود: در سال جاری ۱۵۶ میلیون مترمکعب آب از پشت سدهای مهاباد، بوکان، شهرچای و زولا به سمت دریاچه ارومیه رهاسازی شده است که با توجه به انتقال آب از طریق رودخانه ها و انسداد انهار جمعا تا به این لحظه ۳۸۰ میلیون مترمکعب آب به دریاچه ارومیه انتقال یافته است.

رهبردین با اشاره به اهداف ایجاد سدها گفت: سد های استان در راستای تامین آب مطمئن، کنترل و توزیع عادلانه آب، مهارسیلابها و جلوگیری از بروز مشکلات و خطرات ناشی از وقوع سیلاب ها ایجاد شده اند.

وی افزود: سد شهرچای ارومیه ۷۰ درصد ازآب شرب مردم ارومیه را تامین می کند و در سیلاب های فروردین سال ۹۵ شاهد آن بودیم که خسارت و مخاطره ای برای مردم این منطقه ایجاد نشد اما در رودخانه های باراندوز و نازلو شاهد خسارت به کشاورزان این مناطق بوده ایم.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان ادامه داد: ۱۱۰ کیلومتر لایروبی رودخانه های نازلو، زولا، روضه چای، گدار، مهاباد و باراندوز به همراه لایروبی و اتصال ۲۵ کیلومتری زرینه رود به سیمینه رود و همچنین رودخانه کانی رش درکنار ۳۹۰ کیلومترلایروبی انهار و زهکش های حوضه آبریز دریاچه ارومیه تاثیر بسزایی در تسهیل انتقال آب به پیکره اصلی دریاچه ارومیه و تثبیت تراز آن داشته است.

او ضمن انتقاد از برخی آمار غیرکارشناسی در بحث توسعه کشاورزی، اظهار داشت: اجرای طرح های تعادل بخشی درحوضه آبریز دریاچه ارومیه با هدف ایجاد اکیپ های گشت و بازرسی در راستای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز ضروری است.

وی ادامه داد: پایش و نظارت روزانه ۴۱ اکیپ گشت و بازرسی در حوضه آبریزدریاچه ارومیه به کاهش اضافه برداشت غیرمجاز از آبخوان ها منجر شده است که از اقدامات مهم در این بخش می توان به توقیف ۱۱۰۰ دستگاه موتور پمپ آب غیرمجاز، ۲۱۳ عدد توقیف دستگاه حفاری غیر مجاز، پر و مسلوب المنفعه  نمودن ۳۷۰۰ حلقه چاه غیر مجاز و نصب و راه اندازی ۴۵۰۰ عدد کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاههای دارای پروانه بهره برداری درحوضه آبریز دریاچه ارومیه اشاره نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست