اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز :«وقتی شهروندان می‌بینند مدیران هنگام مواجهه با کرونا به‌درستی تصمیم نمی‌گیرند و محدودیت‌های لازم را با تاخیر اجرایی می‌کنند نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی دلسرد می‌شوند.»

به گزارش ایسنا، بابک عشرتی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: «حدود دو هفته از شروع پیک‌ پنجم ویروس کرونا در کشور می‏‌گذرد و مانند گذشته برای مهار ویروس، محدودیت‎هایی برای اصناف‌ و تردد در شهرهای قرمز و نارنجی، از طرف ستاد ملی مبارزه با کرونا در نظر گرفته شده‌است. این در حالی است که محدودیت‏‌های در نظر گرفته برای مشاغل کمتر از گذشته اجرا می‌شود.

به نظر می‌رسد مهم‎ترین دلیل بی‏‌توجهی به اجرای‌ محدودیت‎ها عادی‏‌انگاری است؛ عادی‏‌انگاری نه در سطح اجتماع و مردم بلکه ‌در سطح مدیران سلامت نیز فراگیر شده‌ است. برای بی‏‌توجهی پروتکل‌های بهداشتی اما دلایل دیگری نیز وجود دارد و در این بین شرایط اقتصادی این روزهای کشور نقش قابل توجهی دارد. فشارهای اقتصادی باعث شده‌ است که افراد اگر تمایل به رعایت محدودیت‎ها هم داشته‌ باشند، توان همراهی با قوانین را نداشته‌ باشند.

این روزها، رعایت پروتکل‎های بهداشتی کمتر از ۵۰ درصد برآورد می‌شود. به همین دلیل است که شاهد هستیم افراد کمی از ماسک استفاده می‎کنند و حتی بسیاری از افراد سفرهای غیر ضروری می‌روند. علاوه‌ بر این کم نیستند افرادی که دورهمی برگزار و به شکلی رفتار می‏‌کنند که انگار ویروس کرونا دیگر وجود ندارد. این در حالی است که آمار ابتلا و قربانیان کرونا ثابت می‌کند شرایط مانند گذشته ناگوار است و باید پروتکل‌های بهداشتی را جدی‌ گرفت‌.

واکسیناسیون افراد در کشور در حال انجام است و این روزها بیش از ۱۰ میلیون نفر حداقل یکی از ۲ دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‎اند. حقیقت اما این است که واکسیناسیون به‌تنهایی نمی‌تواند منجر به شکست کرونا شود،‌ زیرا اگر درصد بالایی از جمعیت کشور در برابر ویروس کرونا واکسینه شوند هنوز خطر ابتلا به کرونا وجود دارد. به همین دلیل تا زمانی که رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی همه افراد جامعه جدی گرفته نشود نمی‌توان به بهبود شرایط امیدوار بود.

فراموش نکنیم که برای مهار کرونا نیاز است که شهروندان با تصمیم‌های مدیران همراهی کنند. در این بین اما مدیران نیز وظایفی به عهده دارند. آنها باید اطلاعات لازم را به‌موقع در اختیار شهروندان قرار دهند و با تصمیم‌گیری صحیح شرایط را برای مهار کرونا فراهم کنند. در واقع وقتی شهروندان می‌بینند مدیران هنگام مواجهه با کرونا به‌درستی تصمیم نمی‌گیرند و محدودیت‌های لازم را با تاخیر اجرایی می‌کنند نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی دلسرد می‌شوند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست