آوای مرز : رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران گفت: هرچند که تا سال ۱۴۳۰ جمعیت ایران با بیش از ۱۵ درصد افراد بالای ۶۵ سال سن سالخورده می شود، اما ۶۳ درصد جمعیت فعال خواهیم داشت که باید برای آنها برنامه ریزیهای لازم را داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، محمد میرزایی در همایش علمی “جمعیت، باروری، زندگی پایدار” که روز گذشته (۳۰ اردیبهشت) به مناسبت روز ملی جمعیت برگزار شد، به نقش پیدایش کشاورزی در رشد جمعیت دنیا اشاره کرد و گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده در هشت هزار سال قبل از میلاد مسیح تعداد کل جمعیت دنیا پنج تا ده میلیون نفر بود که این جمعیت پس از پیدایش کشاورزی و در دو هزار سال پیش به ۳۰۰ میلیون نفر رسید.
وی بابیان اینکه رشد جمعیت دنیا تا زمان انقلاب صنعتی کُند بود، عنوان کرد: بعد از انقلاب صنعتی به واسطه پیدایش شهرها، شهرگرایی و شهرنشینی رشد فزایندهای در جمعیت دنیا ایجاد کرد، به گونهای که بین سالهای ۱۸۴۰ تا ۱۸۵۰ جمعیت دنیا میلیاردی شد.
رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران به رشد بالای جمعیت جهان در سده اخیر اشاره کرد و گفت: از سال ۱۹۰۰ تا ۲۰۱۰ بیشترین رشد جمعیت جهان در کشورهای در حال توسعه یافته و کمترین میزان رشد هم در کشورهای توسعه یافته و قاره اروپا بوده است.
وی بابیان اینکه ایران در سطح کلان از نظر جمعیتی وضعیت خوبی دارد، افزود: هرچند تعداد موالید در کشور ما کاهش داشته، اما هنوز سالی یک میلیون نفر به جمعیت ایران اضافه میشود.
میرزایی “باروری زیرسطح جانشینی” را تنها چالش کنونی جمعیت ایران دانست و افزود: برای رفع این مشکل باید با تسهیل ازدواج، توانمندسازی و فراهم کردن اشتغال برای جوانان گام برداریم.
وی درخصوص وضعیت آتی جمعیت ایران نیز گفت: به واسطه تعدیل باروری که در کشور در حال شکل گرفتن است، تا سال ۱۴۳۰ کشوری سالخورده میشویم و این یعنی بیش از ۱۵ درصد از جمعیت کشور بالای ۶۵ سال سن خواهند داشت.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران بابیان اینکه در سال ۱۴۳۰ هرم جمعیتی ایران استوانهای خواهد شد، اعلام کرد: البته در این سال ۶۳ درصد از جمعیت کشور را جمعیت فعالی تشکیل خواهد داد که باید برای آنها برنامه ریزیداشته باشیم.
وی تاکید کرد: براین اساس صحبتهایی مبنی بر بحران جمعیتی و یا سونامی کاهش جمعیت در کشور که مطرح میشود، صحیح نیست.