اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : بنا بر اعلام منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد؛ سال گذشته ۱۲۰ تُن چوب قاچاق در این شهرستان از قاچاقچیان کشف و ضبط شد در حالیکه این میزان کشفیات برای سال ١۴٠٠، در مهاباد ۶٠ تن چوب بود و نشان از افزایش دو برابری کشفیات چوب قاچاق دارد.

به گزارش کردپرس، در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۱۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۱۴۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه «کاولان و کوران»، ۱۰۰ هکتار جنگل‌های مصنوعی و ۸۸ هکتار را ذخیره‌گاه جنگلی وجود دارد.

جنگل‌های مهاباد جزو جنگل‌های زاگرس شمالی است که در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

صحبت ما از گردش مالی چند صد میلیارد تومانی قاچاق چوب است، قاچاق سودآوری که عده ای زیادی را به جان جنگل ها انداخته تا با سرقت بردن تنه درختان به نان و نوایی برسند، غافل از اینکه بلایی که بر سر طبیعت می آورند، روزی دامان همه مان را می گیرد، اما نبود قوانین بازدارنده فعلا کفه ترازو را به نفع قاچاقچیان سنگین تر کرده و آنها با داشتن پرونده های متعدد تعزیراتی بارها اقدام به قاچاق می کنند

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد اخیرا از کشف یک محموله چوب قاچاق شامل ۱۰ تُن چوب از نوع بید جنگلی در نزدیکی روستای «ترشکان» از توابع بخش مرکزی این شهرستان خبر داده است.

به گفته سیدانور حسینی؛ این محموله با هدف انتقال به سایر استان‌های شمالی کشور بارگیری شده بود که افراد دخیل در آن هم شناسایی و ضمن توقیف کامیون ۲ نفر هم دستگیر شدند.

هر چند طبق قانون هرگونه جابجایی و حمل چوب در بین شهرها و جاده‌های بین شهری بدون مجوز رسمی از اداره منابع طبیعی جرم است و در صورت مشاهده موضوع پیگیری و با متخلفان برخورد قضایی می‌شود، اما افزایش آمار کشفیات قاچاق چوب حاکی از عدم بازدارندگی این قوانین است.

دادگاه براساس ماده ۴۲ جریمه هر متر چوب قاچاق جنگلی را بین یک میلیون تا ٣ میلیون تومان تعیین می کند و این در حالی است که قیمت هر متر درختان جنگلی که شامل گونه‌های راش، پلت، شیردار، توسکا، نمدار، ون، بلوط، آلوکک و ملج است در بازار دست کم بین ۶ میلیون تومان تا ۱۰ میلیون تومان است که این رقم به طور میانگین حدود ۴ برابر جریمه قاچاق آن است!

سال گذشته در مهاباد ۱۲۰ تُن چوب قاچاق نیز از قاچاقچیان کشف و ضبط شد، در حالی که این میزان کشفیات برای سال ١۴٠٠، در شهرستان مهاباد ۶٠ تن چوب بود با افزایش دو برابری رو به رو شده است.

سود قاچاق چوب در برابر جریمه‌های ناچیزی که در صورت کشف محموله های قاچاق انتظارشان را می کشد، بسیار کلان تر است و همین باعث شده هر روز صدای تیشه به ریشه جنگل ها بلند و بلندتر شود.

تصرف عدوانی ۴ هزار مترمربع از تالاب بین المللی کانی‌برازان مهاباد

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: متخلفان ۴ هزار مترمربع از تالاب بین المللی کانی‌برازان این شهرستان را تخریب و تصرف عدوانی کردند.

فاروق سلیمانی در این باره به کردپرس اظهار کرد: این متخلفان به صورت شبانه حدود ۴هزار مترمربع از عرصه تالاب بین المللی کانی‌برازان را تخریب کرده بودند که با هوشیاری ماموران یگان حفاظت این تالاب عملیات تخریب متوقف شد.

او اضافه کرد: عرصه آبی تالاب حدود ٣٠٠ هکتار است  و این متخلفان از تاریکی شب استفاده کرده و محدوده اطراف تالاب را با هدف تبدیل به اراضی کشاورزی تخریب و تصرف کرده اند.

سلیمانی تاکید کرد: هر گونه دخل و تصرف در تالاب ها و مناطق حفاظت شده برابر قانون ممنوع است و با متخلفان برخوردهای قانونی صورت می گیرد. در مورد اخیر هم این افراد شناسایی شده و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد با اشاره اینکه تالاب از لحاظ زیستی در وضعیت مطلوبی قرار دارد، بیان کرد: در حال حاضر صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی «کانی‌برازان» این شهرستان لانه گزینی، تخم گذاری و زادآوری کرده اند.

تالاب بین المللی «کانی‌برازان» مهاباد که نخستین سایت پرنده نگری کشور نیز محسوب می‌شود با وسعتی افزون بر یک هزار هکتار یکی از مهمترین تالاب‌های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمالغرب کشور به شمار می‌رود.

اجرای طرح ظربتی بازرسان از نانوایی‌ها مهاباد

رئیس اداره صمت شهرستان مهاباد از اجرای طرح ظربتی بازرسان اداره صنعت، معدن و تجارت از نانوایی‌ها این شهرستان خبر داد.

به گزارش کردپرس، حامد رمضانی در این باره بیان کرد: بازرسان این اداره در ساعات اداری و خارج از وقت اداری برنامه نظارت ضربتی از نانوایی‌های شهرستان مهاباد را در برنامه داشته و با نانوایی‌های متخلف به شدت برخورد خواهند کرد.

او با اشاره به اینکه بازدید از صنوفی مانند نانوایی‌ها به صورت روتین همواره انجام شده است، گفت: در شرایط کنونی بازرسی‌ها تشدید شده و در قالب این طرح  6 اکیپ در سطح شهر حضور داشته و از نانوایی‌های سطح شهر بازرسی به عمل می آورند.

رمضانی اضافه کرد: نانوایی‌ها با رعایت کلیه موارد از جمله وزن درست، میزان موجودی آرد و موارد بهداشتی می‌توانند آرد تشویقی دریافت نمایند.

رییس صمت مهاباد تاکید کرد: همچنین اگر نانوایی‌ها سهمیه آنها کم شده دلیل آن فقط کم کاری خود نانوایی بوده و از لحاظ کمبود آرد در این شهرستان هیچگونه کمبودی وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست