آوای مرز : نشست فصلی سردار حبیب شهسواری فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی با اعضای شورای مرکزی بسیج رسانه و مدیران خبرگزاریها و رسانه های استان در سالن جلسات شهید باکری فرماندهی سپاه شهدا به همت سازمان بسیج رسانه استان برگزار شد.
رئیس خانه مطبوعات آذربایجان غربی در این نشست گفت : جامعه سیاستزده، خود یک مانع جدی در برابر توسعه است.
یوسف پیربوداقی اظهار کرد: سیاستهای مدونی برای ورود به حوزههای مختلف وجود ندارد و از طرفی جامعه سیاستزده در مقابل توسعه مقاوم است.
وی ضمن ابراز تاسف از اینکه خبرنگاری و جامعه رسانه به یک عرصهای برای راه یافتن به سایر ارگانها تبدیل شده است، گفت: در جامعهای که اشتغال، کارآفرینی و استعدادیابی انجام نگیرد، اتفاقاتی از این دست رخ میدهد، از طرف دیگر جامعه رسانهای به برپایی جلسات هماندیشی بیشتری نیاز دارد تا مسائل مطرح شده و راهکار ارائه شود.
پیربوداقی با بیان اینکه فضای مجازی و مباحث قومیتی واقعیتهای جامعه ما هستند و نمیتوان آنها را انکار کرد، گفت: اما باید در این زمینه اهم و مهم کرد، چرا که در حال حاضر مسئله کشور ما این نیست که یک مسئول مباحث قومیتی را مطرح کرده است، از طرف دیگر برخورد مقابلهای با کسی هم که از هویت خود دفاع میکند درست نیست.
فضای مجازی یک واقعیت غیرملموس است
مسئول قرارگاه بصیرت سپاه شهدای آذربایجان غربی در این جلسه فضای مجازی را یک غلط اصطلاحی دانست و با بیان اینکه همه اتفاقهایی که در آن رخ میدهد واقعی بوده و دارای پیامدها و تبعاتی است پس آن را باید یک فضای واقعی غیرملموس قلمداد کنیم، اظهار کرد: آموزش برای فعالیت در این زمینه و تولید محتوا از جمله دغدغهها است.
جلالالدین اعظمی بر لزوم ارتباط گرفتن با اساتید دانشگاهی برای تولید محتوا در فضای مجازی و مطابق با نیازهای روز، مسائل و دغدغههای کنونی تاکید کرد و بیان کرد: زیرساختهای لازم برای تولید فکر و اندیشه باید فراهم شود تا مترصد وقوع یک اتفاق، همه آتش بیار معرکه نشوند.
خبرنگار از ابتداییترین حقوق خود هم محروم است
سرپرست خبرگزاری تسنیم آذربایجان غربی هم ضمن ابراز تاسف از اینکه یک خبرنگار با چندین سال سابقه کار از ابتداییترین حقوق خود یعنی بیمه و حقالزحمه معقول هم محروم است، بیان کرد: به دلیل اینکه خبرنگار امنیت شغلی ندارد و از نظر معیشتی به صورت نسبی هم تامین نمیشود به راحتی در سایر ارگانها جذب شده و زحمات برای تربیت یک خبرنگار از بین میرود.
محمد آقایی پر ادامه داد: خبرگزاری تسنیم رابطه استخدامی با جایی نداشته و از صمیم قلب و با افتخار در راه حفظ، احیا و اشاعه ارزشهای انقلاب اسلامی فعالیت می کند.
باوضاع سته حمایتی برای رسانهها در نظر گرفته شود
مدیر سایت خبری ، تحلیلی آوای مرز و سردبیر هفته نامه کوشا هم در این جلسه بر لزوم تدوین بسته حمایتی برای رسانهها و مطبوعات با استفاده از ظرفیتهای موجود تاکید کرد و ادامه داد: به انحای مختلف و به واسطه موسسات اقتصادی ، قرارگاه مردمیاری ، سازندگی و نهادهای فرهنگی باید برای تداوم کار رسانههای جمعی بستههای حمایتی را در نظر گرفت چرا که شرایط برای فعالیت اصحاب رسانه در استانی که بنیه اقتصادی ضعیفی دارد روزبهروز سختتر میشود.
عبدالسلام معروفی افزود: در حالی که دشمنان نظام بیشترین اعتبار و منابع مالی را در حوزه رسانه صرف میکنند و متاسفانه در داخل کشورمان نیز برای حوزههای مختلف بودجههای کلان صرف میشود اما تنها حوزهای که با وجود اهمیت آن کمتر مورد توجه قرار میگیرد، رسانه و عوامل موثر بر فکر و اندیشه است.
او با تاکید بر اینکه فکر و اندیشه و تحلیل محتوی نیازمند سرمایه گذاری و توجه جدی است ، رسانهها را نماد بارز اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و بیان داشت: اصحاب رسانه به رغم فعالیت شبانهروزی، از کمترین حقوق و مزایا برخوردار بوده و به سختی حقالزحمه افراد زیرمجموعه خود را تامین میکنند، در حالی که باید شرایط بهگونهای رقم بخورد که راحتتر به دنبال مطالبات مردمی بوده و دغدغه مسائل شخصی نداشته باشند.
عبدالسلام معروفی با بیان اینکه این روزها اوضاع مطبوعات مکتوب و رسانه اصلا خوب نیست و در کشور یک ساختار نظام مند رسانه ای و حمایت جدی از این حوزه وجود ندارد ، خواستار توجه نهادهای فرهنگی و متولیان امر از فعالان رسانه ای و ساماندهی این بخش شد.
راهاندازی یک رسانه سادهتر از ساندویچی است
الیاس گندمی مدیر باشگاه خبرنگاران آذربایجان غربی با اظهار اینکه راه اندازی یک رسانه اعم از مجازی و مکتوب سادهتر از ساندویچی است، بیان کرد: با وجود اینکه رسانههای جمعی از کارکردهای مهمی مانند آموزش و اطلاعرسانی برخوردار هستند اما متاسفانه روند صدور مجوز آسان بوده و هرکس با راه اندازی یک رسانه مجازی یا مکتوب به مجیزگویی از رسانههایی میپردازد که این رویه با کارکرد اصلی رسانه فرسنگها فاصله دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر رسانههای زیادی با هویتهای نامعلوم در حال فعالیت هستند، خاطرنشان کرد: حوزههای مختلف کاری در عرصه رسانه از جمله خبرنگاری توسعه مغفول مانده است و همه به بلندگوی ادارات تبدیل شده و عملکرد آنها را گزارش میدهند حال آنکه یک رسانه متعهد باید حرف مردم، دردها و راهکارها را بیان کند.
گندمی ضمن ابراز تاسف از اینکه نمایندههای مجلس برای جذب آرا به مباحث قومیتی و کولبری روی میآورند و رسانه هم تریبون چنین اشخاصی شده است، بیان کرد: در چنین شرایطی ارتقای سطح علمی رسانهها و برگزاری دورههای آموزشی ضروری است./ فارس
https://avaymarz.ir/?p=4431فرمانده سپاه شهدا : با دستمال کثیف نمیتوان شیشه را پاک کرد/ رسانه باید پاک و بدون وابستگی باشد
نظرات