اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی گفتـ: افزایش سواد رسانه ای در خانواده ها مانع تسخیر کودکان توسط فضاهای رسانه ای است.

حجت الاسلام دکتر ناصر خدایاری در همایش استانی سواد رسانه ای و اطلاعاتی با موضوع خانواده سواد رسانه ای را رویکرد مناسب برای کاهش تأثیرات منفی رسانه بر آحاد جامعه به ویژه افراد آسیب پذیر در این فضا تعریف و تصریح کرد: درقالب سواد رسانه ای باید توانایی درک و استفاده از ویژگی های شناختی، عاطفی، زیبایی شناختی و اخلاقی رسانه ها مورد تاکید قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در جامعه کنونی ما کودکان و نوجوانان در معرض تسخیر رسانه ها قرار دارند افزود: باید با افزایش سواد رسانه ای در خانواده ها از مسخر شدن کودکان توسط رسانه ها جلوگیری کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی با تاکید بر توسعه سواد رسانه ای در سطح کلان کشور خاطرنشان کرد: احترام به حریم خصوصی، انتقال مفهوم صداقت، احیای اعتماد متقابل در سطح جامعه، پایبندی به قوانین اخلاقی، احترام به قومیت ها، توجه به ارتباطات خانوادگی و تشویق جامعه برای مشارکت فعال در عرصه رسانه ها از مهم ترین رسالت های رسانه های کشور در مقطع کنونی است و باید در احیا و تقویت این سرفصل ها گام بردارند.
وی قشر کودک و نوجوان را آسیب پذیر ترین قشر جامعه در مقابل فضاسازی های رسانه ای عنوان کرد و افزود: تقویت روحیه انتقادی، توانایی پالایش و تحلیل صحیح مسائل و پدیده های مختلف جامعه، آگاهی، بررسی و ارائه راهکار برای مشکلات کشور خود به جای توجه افراطی به مسائل کشورهای بیگانه و ارتقاع حساسیت ها نسبت به مسائل زیست محیطی از جمله مواردی است که رسانه ها با گزینش محتوای مناسب در جوامع جوان و دانش آموزی کشور مورد توجه قرار دهند.
حجت الاسلام خدایاری با تاکید بر نقش خانواده، کانون خانواده را مناسب ترین جایگاه برای ارائه هر نوع آموزشی دانست و تصریح کرد:  باید نسبت به افزایش سواد رسانه ای در خانواده ها و به ویژه والدین خانواده اهتمام ویژه داشته باشیم تا از این طریق آموزشهای لازم در عرصه سواد رسانه ای برای فرزندان و کودکانمان در بستر خانواده فراهم شود و این در حالی است که امروز غالبا فرزندان ما سواد رسانه ای را به والدین خود آموزش می دهند.
وی افزود: در جامعه کنونی و عصر ارتباطات مجهز بودن به سواد رسانه ای باید به یک دانش عمومی تبدیل شود که لازمه آن پرداختن به موضوع سواد رسانه ای از سنین پایه و سیستم آموزش رسمی کشور و در قالب اموزش های کاربردی است.
شهلا تاجفر مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان غربی نیز در این همایش یکی از مولفه های بسیار مهم و تاثیر گذار در پیشگیری از آسیب های اجتماعی در حوزه خانواده را داشتن سواد رسانه ای دانست افزود: امروز فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به یکی از عوامل تهدید کننده بنیان خانواده است و باید با ارائه آموزش های لازم در سطح خانواده ها و بویژه برای مادران خانواده ها از گسست بنیان خانواده ها در اثر تاثیرات منفی فضای رسانه و شبکه های اجتماعی بر خانواده ها جلوگیری کند
سلجوقی مشاور وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات نیز در این مراسم یکی از نیاز‌های ضروری هر خانواده را داشتن سواد رسانه‌ای دانست و گفت: یکی از تعاریف مهم سواد رسانه‌ای کسب دانش و بینش لازم در برخورد با محتوای پیام‌هایی که با آن‌ها مواجه می‌شویم است.
افراسیابی دبیرکل دومین همایش سواد رسانه‌ای کشور نیز در این مراسم در زمینه ایجاد سواد رسانه‌ای و راهکار‌های ارتقا آن در جامعه سخنانی بیان کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست