اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : نماینده ارومیه در مجلس با انتقاد از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی از تلمبار بیش از ۱۵۰هزار تن سیب در سردخانه‌های آذربایجان غربی خبر داد و گفت: بیش از این نمی‌توان از آنها نگهداری کرد. وزارت جهاد کشاورزی صادرات این محصول را قطع کرده و تنظیم بازار را هم از دست داده است.

از ابتدای اسفند ١۴٠١، حدود ۱۸۰ هزار تن سیب صادراتی در سردخانه‌های استان آذربایجان غربی وجود داشت و بنا بر اعلام معاون استاندار میزان خروجی صفر بود. اکنون با گذشت ١٧ روز از سال جدید و پایان مهلت صادرات این میزان، به ١۵٠ هزار تن سیب در سردخانه ها رسیده و این مسئله با واکنش شدید سید سلمان ذاکر نماینده ارومیه در مجلس همراه بوده است.

ذاکر دیروز در صحن علنی مجلس تذکری خطاب به وزیر جهاد کشاورزی و معاونان بازرگانی گفت: بیش از ۱۵۰هزار تن سیب سرخ و سفید در سردخانه‌های استان آذربایجان غربی و ارومیه باقی مانده است که بیش از ۶۰ درصد آنها سیب سرخ هستند و بیش از این نمی‌توان از آنها نگهداری کرد.

او ادامه داد: چرا به بهانه تنظیم بازار صادرات این محصول را قطع کرده‌اید آن هم در شرایطی که تجار و صادرکنندگان تلاش کرده و از طریق رایزنی صادرات انجام دادند اما به طور ناگهانی بخشنامه‌ای صادر کردید که هم نتوانستید بازار را تنظیم کنید و هم صادرات را قطع کردید.

نماینده ارومیه با اشاره به افزایش قیمت سیب در قطب سیب ایران گفت: در پی این اقدامات قیمت سیب در ارومیه به ۵۰ هزار تومان رسیده و قطعاً وضعیت در سایر استان‌ها بدتر از این است.

ذاکر در ادامه خطاب خود به وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: چرا بعد از گذشت بیش از ۱۵ روز تلاش هنوز مجوز صادرات این محصول را صادر نکرده‌اید.

گفتنی است؛ امسال از سطح باغات آذربایجان غربی یک میلیون تن سیب برداشت و نیمی از تولیدات راهی سردخانه های استان شدند تا با وجود موانع فراوان راهی برای صادرات بیابند، اما در روزهای پایانی سال هنوز هم بیش از ۱۰۰ هزار تن سیب در انبارهای استان باقی مانده و راهکار مسئولان تا قبل از سال جدید تامین سیب عید کشور از محصولات تلمبار شده صادراتی بود که با وجود این باز هم ١۵٠ هزار در سردخانه باقی مانده اند و در آستانه فساد پذیری اند.

طبق روال سال های گذشته، امسال هم قطار صادرات سیب در استان با صدها مانع تکراری روبه رو است، موانعی که هر ساله مدیران جدید به تبعیت از اسلافشان آن موانع را دلیلی بر کارنامه ناموفق خود قلمداد می کند و خبری از مدیریت علمی و اصولی تولید و صادرات در قطب تولید سیب کشور نیست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست