آوای مرز : مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: شواهد تاریخی نشاندهنده وجود تمدن ۹ هزار ساله در تپه اهرنجان سلماس است و برای استفاده فرهنگی باید در اختیار میراثفرهنگی آذربایجان غربی قرار گیرد تا از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.
مرتضی صفری در جلسه بررسی مطالعات باستانشناسی و ایجاد پارک اثر تپه اهرنجان سلماس اظهار کرد: برای تعیین تکلیف تپه اهرنجان سلماس باید از نگاه سطحی پرهیز کرده و یک نگاه کلان، راهبردی و بلندمدت به این موضوع داشت.
او ادامه داد: با هدف توسعه گردشگری و استفاده بهتر از ظرفیت تپه اهرنجان سلماس نیاز است که این تپه در اختیار این ادارهکل قرار گیرد تا ضمن تکمیل مطالعات پژوهشی و باستانشناسی، برای ایجاد یک پارک اثر فاخر و کاربریهای فرهنگی دیگر در این مکان برنامهریزی کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی افزود: ایجاد پارک اثر در تپه اهرنجان سلماس میتواند این شهرستان را به یکی از قطبهای گردشگری استان تبدیل کند و انتظار داریم مسئولان برای اجرای هر چه سریعتر این طرح نهایت مشارکت و همکاری را داشته باشند.
او تاکید کرد: در این تپه، شواهد تاریخی نشاندهنده وجود تمدن ۹ هزار ساله است که افراد زیادی با آگاهی از این موضوع مشتاق بازدید از آن خواهند بود و باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.
صفری تصریح کرد: ساختوساز را در هر جایی از سلماس میتوان انجام داد اما تپه اهرنجان را در هیچ جایی نمیتوان پیدا کرد زیرا از نظر تاریخی و تمدنی این تپه یکی از آثار کم نظیر استان و ایران محسوب میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی اظهار کرد: در سطح دنیا مطالعات پژوهشی، باستانشناسی و آکادمیک زیادی در چنین تپههای تاریخی انجام میشود و قطعا این تپه دارای شخصیت جهانی است اما در اینجا موضوع بحثها ما هنوز ساخت وساز یا عدم ساختوساز در این تپه تاریخی باارزش است.