اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : عملیات اجرایی اکتشافات تکمیلی و معدن‌کاری مجتمع معدنی و صنعتی اورانیوم «دیلک وردی» در چالدران استان آذربایجان غربی با حضور معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران آغاز شد.

عملیات اجرایی اکتشافات تکمیلی و معدن‌کاری مجتمع معدنی و صنعتی اورانیوم «دیلک وردی» با حضور محمد اسلامی، آغاز شد. 

محدوده اکتشافی معدن «دیلک وردی» در شمال استان آذربایجان غربی واقع شده است.

محدوده اکتشافی خوی – ماکو با وسعت ۱۱۷ کیلومتر در سال ۱۳۹۹ و با استفاده از پروازهای هوابرد توسط کارشناسان سازمان انرژی اتمی ایران مورد بررسی قرار گرفت و سرانجام محدوده مستعد «دیلک وردی» از نظر دارا بودن اورانیوم و سایر عناصر همراه در وسعت ۴۱ کیلومتر شناسایی شد. 

پس از انجام مطالعات اکتشافی و تخمین ذخیره در محدوده «دیلک وردی»، منابع مستعد پرتوزا با قابلیت اقتصادی شناسایی شده که با برنامه ریزی صورت گرفته، در نخستین روز آبان ۱۴۰۲ عملیات اجرایی اکتشافات تکمیلی و معدن‌کاری آغاز شد. 

معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه عملیات اجرایی معدن دیلک وردی گفت:۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این طرح و کارخانه فرآوری در نظر گرفته شده که تاکنون برای عملیات اکتشاف ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: تست فرآوری کانی‌ سنگ و ایجاد زیرساخت‌ها در ۱۸ ماه آتی انجام و در نظر داریم در ٣سال آینده کارخانه فرآوری اورانیوم و نیز عناصر همراه را در چالدران احداث کنیم.

سیدجواد احمدی در آیین آغاز عملیات اجرایی اکتشافات تکمیلی در مجتمع معدنی صنعتی اورانیوم دیلک‌وردی چالدران، افزود: مطالعات پی‌جویی این معدن از سال ۱۳۹۹ آغاز شده و تاکنون اکتشافات و حفاری‌هایی در منطقه انجام شده است.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: مجتمع معدنی و صنعتی اورانیوم شهدای آذربایجان غربی در مدت زمان سه سال و با سرمایه‌گذاری پنج هزار میلیارد تومانی احداث می‌شود

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای ایران (تماس) همچنین اظهار کرد: با عملیات‌های اجرایی مشخص شد این محدوده از نظر دارا بودن مواد پرتوزا به‌ویژه اورانیوم و عناصر همراه، منطقه‌ای مستعد محسوب می‌شود.

او در ادامه با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بابت ایجاد زیرساخت‌های موجود در منطقه انجام شده، افزود: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده، در این مجتمع معدنی حدود ۵۰۰ هزار تن کانی سنگ اورانیوم و همچنین سایر عناصر همراه وجود دارد که با بهره‌گیری از توانمندی‌های موجود در سازمان انرژی اتمی ایران، می توان بهره‌برداری از این مواد را آغاز کرد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید مواد اولیه و سوخت هسته‌ای ایران (تماس) از تست فرآوری کانی‌ سنگ و ایجاد زیرساخت‌ها در ۱۸ ماه آتی نیز خبر داده و اضافه کرد: با پیگیری مطالعات ساخت کارخانه فرآوری، در ۱۸ ماه بعدی موضوع احداث کارخانه را دنبال کرده و در نظر داریم در سه سال آینده کارخانه فرآوری اورانیوم و نیز عناصر همراه را در منطقه احداث کنیم.

احمدی در پایان با بیان اینکه احداث این مجتمع معدنی و صنعتی موجب تحول اساسی در منطقه خواهد شد، افزود: مجتمع معدنی و صنعتی اورانیوم شهدای آذربایجان غربی، زمینه را برای اشتغالزایی مستقیم برای بیش از یک هزار نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم برای تعداد زیادی از افراد فراهم خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست