اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آذربایجان غربی سالانه با تولید بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب، قطب این محصول استراتژیک و اقتصادی در کشور به شمار می‌رود اما امسال نیز همانند هر سال کام باغداران به دلیل غفلت و بی توجهی و موانع متعدد تلخ می‌شود.

توسعه صنایع بسته‌بندی و سورتینگ پیگیری شود

محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات سیب استان، با اشاره به ایجاد کمیته ساماندهی سیب در استان، اظهار کرد: با توجه به  نقش مهم این محصول در کسب درآمد برای باغداران استان،  بایستی کمیته‌ای متشکل از دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی در راستای هم‌اندیشی در ارتباط با سیب تولید شده در استان ایجاد شود.

وی توسعه صادرات سیب را یکی از سیاست‌های مهم دولت در استان دانست و خاطر نشان کرد: باید مشکلات احصا شده و پیشنهادات توسط کارشناسان با توجه به شرایط استان ارائه و به نتیجه برسد و همچنین توسعه صنایع بسته‌بندی و سورتینگ به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های استان مدنظر قرار گیرد.

او بر استفاده از توان و طرفیت سرمایه‌گذاران استانی، نهادهای انقلابی و هلدینگ‌های خصوصی تأکید کرد و گفت: تلاش می‌کنیم تا آذربایجان‌غربی به‌عنوان قطب نخست صنایع تبدیلی سیب در کشور و منطقه نقش‌آفرینی کند ازاین‌رو انتظار می‌رود تمامی دستگاه‌ها برای رفع مشکلات باغ‌داران بسیج شوند.

استاندار آذربایجان‌غربی افزایش اختیارات استانداری برای انجام صادرات از طریق گمرکات را عنوان کرد و گفت: دست‌اندازهایی که توسط برخی از بخشنامه‌ها و مصوبات بر سر راه قرار دارد بایستی مرتفع شوند.

معتمدیان با تأکید بر خدمات‌دهی بانک‌ها در داخل استان به‌ویژه در بخش کشاورزی، بیان داشت: بانک‌ها مصارف و منابع خود را تهیه و اعلام کنند چرا که مصارف بایستی در داخل استان و بر اساس اولویت‌بندی صوت گیرد.

وی تأکید کرد: با توجه به زیرساخت‌های استانی، آذربایجان‌غربی به‌عنوان هاب اقتصادی منطقه معرفی شود و این موضوع به نوبه خود می‌تواند سبب توسعه صادرات و ارز آوری برای کشور شود.

وی تصریح کرد: خرید تضمینی سیب از دهم آبان‌ماه انجام گرفته و بر اساس گزارش‌ها تمامی سیب‌ها از باغ‌داران خریداری شده است و سیب‌هایی تلنبار شده در کنار جاده‌ها مربوط به واسطه‌ها و دلالان می‌باشد که به دنبال افزایش قیمت و سود خود هستند.

معتمدیان خواستار نقش‌آفرینی رسانه‌ها در انعکاس اخبار مثبت از سطح استان به‌ویژه بحث سیب شد و عنوان کرد: موضوع تلنبار سیب در کنار جاده‌ها و انعکاس اخبار و تصاویر مربوط به آن در حالی صورت می‌گیرد که سرنوشت بیش‌از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب تعیین تکلیف شده است ازاین‌رو رو انتظار می‌رود مطالب و اخبار امیدبخش نیز به مردم منعکس شوند.

وی یادآور شد: ۹۲ درصد از سیب استان برای مصارف و صادرات است و تنها ۸ درصد تحت عنوان سیب صنعتی یا زیردرختی هستند.

رفع مشکل سیب استان در دستور کار قرارگیرد

حجت الاسلام سید مهدی قریشی،نماینده ولی فقیه در استان نیز با تاکید بر کشاورزی بودن استان تصریح کرد: رفع مشکل سیب استان و توسعه واحدهای تبدیلی در دستور کار قرار گیرد.

امام جمعه ارومیه با اشاره به اینکه استان ظرفیتهای بسیاری از جمله مرز مشترک با ۳ کشور دارد، که ضروری است که دیپلماسی مرزی فعال شود، گفت:  از ظرفیت مرزها برای توسعه صادرات محصولات تـولیدی استان استفاده شود.

و اما داستان سیبهای صنعتی… 

براساس آخرین آمار به گفته شهریار حیدری، مدیرتعاون روستایی آذربایجان غربی،از چهارم مهرماه سال جاری دولت اقدام به خرید سیب صنعتی از باغداران استان کرده است که روند مطلوبی داشت و تقریبا محصولی روی دست کشاورزان باقی نمانده است و این میزان خرید تقریبا سه برابر میزان خرید کشوری است.

وی بیان کرد: خرید تضمینی سیب صنعتی در راستای حمایت از باغداران استان و همچنین به منظور جلوگیری از فساد و ضایعات سیب‌های تولیدی، افت قیمت‌ها و جلوگیری از واسطه گری و حمایت از تولید، در ۴۰ مرکز خرید درسطح ۹ شهرستان استان به مدت ۴۰ روز انجام شد.

مدیر سازمان تعاون روستایی آذربایجان‌غربی ادامه داد: افزایش حجم سیب زیردرختی در استان موجب کاهش قیمت این محصول باغی و سو استفاده برخی از دلالان شده که با پیگیری استاندار و رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی و سایر نهادهای مرتبط، قیمت تضمینی خرید سیب زیر درختی مصوب و اولین خرید از شهرستان مهاباد آغاز شد.
حیدری بیان کرد: قیمت تضمینی خرید سیب صنعتی (درجه ۳) برای هر کیلوگرم، ۱۴ هزار و ۶۰۰ ریال در سال جاری اعلام شده است.

حمل ۱۳ هزار تن سیب صنعتی آذربایجان غربی به کارخانجات خارج از استان

کرامتی رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی  نیز گفت: از مجموع سیب های صنعتی خریداری شده ۱۳ هزار تن به کارخانجات خارج استان حمل شده است.

اکبر کرامتی بیان کرد: تهران، سمنان، یزد و مشهد(آستان قدس رضوی)، مقاصد سیب های صنعتی استان بوده اند و هزینه های بالای حمل و نقل موجب شده تا انتقال سیب صنعتی به کندی انجام شود.

وی بیان کرد: ازمسولان  تعدادی از کارخانه های کنسانتره استان مخصوصا پاکدیس که همکاری خوبی در زمینه خرید سیب زیر درختی به صورت تضمینی داشتنند ، تشکر و  قدردانی می کنیم.

وی اضافه کرد: امسال بیش از یک میلیون و ۲۷۰ هزار تُن سیب در سطح استان تولید شده که از این مقدار بیش از ۳۵۰ هزار تُن به علت تغییر شرایط آب و هوایی و گرم شدن دما ریزش کرده است.

کرامتی درباره ادامه دپوی سیب صنعتی در کنار جاده های استان بیان کرد: دلالان همچنان برای کسب سود بیشتر سیب خریداری شده را به کارخانه ها عرضه نمی کنند تا قیمتها افزایش یابد و بعد اقدام به فروش کنند.

به گزارش ایسنا؛ سیب درختی برای کشاورزان ارومیه، اشنویه، سلماس ، پیرانشهر و مهاباد به عنوان یک محصول حیاتی و برای استان یکی از پیشران‌های اقتصادی محسوب می‌شود اما مشکلات متعددی چون نبود سیستم سورت و بسته بندی استاندارد و پیچ و خم های صادراتی، ماشین الات حمل غیر استاندارد این محصول حیاتی را ضایع و باغدارانی که در طول سال برای ببار رسیدن آن تلاش کرده و منابع زیادی صرف کردند متضرر کرده و این نعمت الهی پایمال می شود. سیب های صنعتی نیز که همه سالانه در کنار جاده ها تبدیل به نمادی از ارومیه شده است و بی شک دل هر بیننده ای را بدرد می آورد و مسیولینی که فقط هر ساله وعده می عدم تکرار این داستان را سر می دهند..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست