اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : رئیس جمهور تلاش برای حفظ هویت و فرهنگ غنی و تمدنی کردستان را مهمترین تکلیف و وظیفه فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر این خطه دانست و گفت: مسئولیت دولت ها نیز در این جهت ایجاد بستر و زمینه فعالیت فرهیختگان است.

سید ابراهیم رئیسی در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر این استان، با بیان اینکه فرهنگ و هویت مردم کردستان در طول سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی مانع تحقق خواست معاندین و ضدانقلاب و تجزیه طلبان در این استان شده است، مسئولیت حفظ این فرهنگ غنی و ارزشمند را متوجه فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر این استان دانست.

وی در ادامه نرخ پایین آمار جرم و جنایت در کردستان با وجود برخی محرومیت ها و تنگناهای معیشتی را ناشی از تمسک مردم این استان به فرهنگ و تمدن غنی برآمده از سابقه تاریخی و دینی کردستان دانست و افزود: متاسفانه در سال های گذشته به دلیل وقوع برخی رخدادها و حوادث در کردستان به مسائل فرهنگی و شاخص های هویتی و تمدنی استان کم توجهی شده است که باید با تلاش مضاعف عقب ماندگی ها در این زمینه را جبران کنیم.

رئیس جمهور اهالی فرهنگ و هنر را دیده بان های تیزبین مرزهای فرهنگی کشور توصیف کرد و اظهار کرد: انتظار از فرهیختگان و اهالی علم و ادب و فرهنگ و هنر این است که در این دیده بانی با رصد تهدیدهای پیش رو و تهاجمات فرهنگی برنامه ریزی شده علیه هویت و فرهنگ اصیل قومی، ملی و دینی، زنگ های هشدار را به موقع به صدا درآورده و برای مقابله با این تهدیدات راهکارهای لازم را ارائه دهند.

رئیسی همچنین با بیان اینکه نگاه و اندیشه بلند فرهیختگان و اهالی فرهنگ و هنر برای دولت مغتنم و ارزشمند است، بر ضرورت تولید محتوای فرهنگی بیشتر و موثرتر، با بهره گیری از جدیدترین دستاوردهای ارتباطاتی و فناوری اطلاعاتی برای رشد جامعه و مصون سازی هویت فرهنگی تاکید کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ایستادگی و پایمردی ملت فلسطین در برابر جنایات ضدبشری رژیم غاصب صهیونیستی را نشئت گرفته از فرهنگ و هویت اصیل فلسطینیان دانست و ادامه داد: قطعا اگر فرهنگ غربی یا سازشکاری در ملت فلسطین اثرگذار بود، امروز اثری از مقاومت در برابر رژیم جنایتکار صهیونیستی وجود نداشت.

پیش از سخنان رئیس جمهور چند تن از هنرمندان کردستانی از جمله فردین صادق ایوبی نقاش، شاعر و نویسنده، فریدون حامدی نویسنده، کارگردان و بازیگر، حسین جلالی تهیه کننده تلویزیون و اسماعیل احمدی نویسنده و محقق به بیان دغدغه ها و مسائل حوزه فعالیت خود پرداختند.

همچنین فرید رحیمی خواننده کردستانی نیز دقایقی در حضور رئیس جمهور به اجرای حیران خوانی از آوازهای اصیل کردی پرداخت.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: کمتر نقطه ای در کشور مانند استان کردستان وجود دارد که کاملا فرهنگی – هنری باشد و شخصیت های بزرگی نیز در این عرصه وجود داشته باشند.

به گزارش کرد پرس، محمدمهدی اسماعیلی شامگاه پنجشنبه در نشست هم اندیشی با فعالان عرصه فرهنگی عضو جبهه فرهنگی استان کردستان در سنندج، گفت: کمتر استانی در کشور شرایط اطلاق عنوان کامل فرهنگی و هنری را دارند که کردستان از این ویژگی برخوردار است و کاملا استانی فرهنگی و هنری به شمار می رود.

وی اظهار کرد: کردستان علیرغم همه مشکلات پیش روی آن شاهد تعالی فرهنگی وهنری در آن هستیم و این براحتی قابل مشاهده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی از مسائلی که ما باید نسبت به آن حساس باشیم تحلیل واقع بینانه از شرایط و مسائل جامعه است و نباید در این زمینه دچار خوش بینی و بدبینی شویم.

اسماعیلی با بیان اینکه بخشی از جهاد تبیین توصیف واقعی از جامعه است و این به معنای نادیده گرفتن مشکلات نیست، ادامه داد: به دلیل شبکه گسترده تعاملات در حوزه سبک زندگی و افزایش ارتباطات بین کشورها، انتظارات هم افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه ۳۲ شبکه ماهواره ای معاند به زبان کُردی فعالیت می کنند، یادآور شد: با همه این تهدیدات در موضوعات مختلف و به ویژه اعتقاد به مسائل دینی براساس نظرسنجی های انجام شده مردم همچنان خواهان حفظ ارزش های اسلامی هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: چند سال گذشته در حوزه فرهنگ جریانی تلاش می کرد حاکمیت را از حوزه فرهنگ خارج کند که موفق نشدند.

اسماعیلی گفت: سال ۱۳۸۴ حوزه کتاب در ایران اقتصاد آن ۲۵۰ میلیارد تومان بود و وزارت ارشاد برای مدیریت حوزه کتاب ۸۰ میلیارد تومان در اختیار داشت و این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید و برای مدیریت فضای کتاب وزارت ارشاد هم در این سال ۳۰ میلیارد تومان اعتبار داشت.

وی با اشاره به اینکه پیاده روی اربعین به دلیل عمق قدرتمند فرهنگی کشور است، اظهار کرد: امسال مردم اقصی نقاط کشور به ویژه از مرز باشماق مریوان شاهد حضور پرشور مردم برای شرکت در اربعین بودیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش از تلاش جبهه فرهنگی برای گسترش فرهنگ انقلاب و ارزش های دینی قدردانی کرد و افزود: این روزها، روزهای تلخی را داریم پشت سر می گذاریم و حوادث غمباری را در غزه شاهد هستیم که  روح و جان همه مومنان و آزادیخواهان دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.

اسماعیلی ادامه داد: این میزان از خشونت که در این دوره تاریخی شاهد آن هستیم نشان می دهد با چه رژیم نژاد پرست و طغیان گری مواجه ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست