آوای مرز : استاندار آذربایجان غربی گفت: آذربایجان غربی موقعیتی استراتژیک داشته و تنها مرز زمینی جمهوری اسلامی ایران به اروپا، از این استان می گذرد.
محمدصادق معتمدیان در دیدار با سفیر فنلاند در ایران، با اشاره به حدود یک قرن روابط دوستانه دو کشور،افزود: روابط فیمابین جمهوری اسلامی ایران و فنلاند به بالاترین سطح خود رسیده که نشان از عزم جدی دو طرف برای توسعه همکاری ها دارد.
وی همچنین با اشاره به رفتار استکباری آمریکا و خروج این کشور از برجام، خاطرنشان کرد: آمریکا برای رسیدن به منافع ظالمانه خود، تحریم های فراقانونی را بر علیه ایران اجرا کرده و اروپا را در این مسیر همراه خود ساخت؛ اما در نهایت و بیش از ایران، این کشورهای همراه استکبار جهانی بودند که از این تحریم ها متضرر شدند.
استاندار آذربایجان غربی به تلاش برای نقش این استان در توسعه روابط ایران با همسایگان نیز اشاره کرده و افزود: علیرغم تحریم های ظالمانه آمریکا، امروز بیشتر کشورهای اروپایی روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران دارند.
معتمدیان همچنین آذربایجان غربی را یکی از استان های استراتژیک ایران معرفی کرده و یادآور شد: آذربایجان غربی موقعیتی ژئوپلتیک داشته و با سه کشور ترکیه، عراق و آذربایجان همسایه است.
وی در ادامه با اشاره به استقرار ۲۵ درصد پایانه های بین المللی ایران در آذربایجان غربی، افزود: آذربایجان غربی موقعیت ترانزیتی تاریخی در جاده ابریشم داشته و امروز یکی از کریدورهای اقتصادی مهم منطقه است.
استاندار آذربایجان غربی به عبور تنها مرز زمینی ایران به اروپا از این استان نیز اشاره کرده و اظهار داشت: آذربایجان غربی به عنوان تنها استان جمهوری اسلامی ایران که دارای مرز مشترک با ترکیه بوده، مسیر دسترسی به بندر مرسین و دریای سیاه و سپس اروپا و آفریقا را هموار کرده است.
معتمدیان همچنین با اشاره به ۳ میلیارد دلار صادرات ایران از مرزهای آذربایجان غربی به کشورهای منطقه در یک سال گذشته، افزود: با توجه به اینکه تجارت بین الملل، پیشران توسعه اقتصاد آذربایجان غربی می باشد، گام های بلندی در دو سال اخیر در راستای تکمیل زیرساخت ها و توسعه جاده ها و راه آهن این استان برداشته شده است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت معادن آذربایجان غربی و شناسایی ۵۲ نوع ماده معدنی در این استان، تصریح کرد: بزرگترین معادن طلا و تیتانیوم منطقه در کنار معادن دیگری چون مس، آهن، سیلیس، لیتیم و پتاس در آذربایجان غربی مستقر است.
استاندار آذربایجان غربی به سیاست دولت سیزدهم درخصوص تمرکز بر مطالعات و شناسایی معادن جدید نیز اشاره کرده و افزود: مطالعات ژئوفیزیک هوایی در جنوب آذربایجان غربی آغاز شده و احداث و تکمیل زنجیره صنایع معدنی با همکاری هلدینگ های بزرگ کشور از اولویت های این استان به شمار می رود.
معتمدیان همچنین آذربایجان غربی را یکی از قطب های کشاورزی ایران معرفی کرده و گفت: ۶.۵ میلیون تن میزان برداشت محصولات کشاورزی استان در طول یک سال بوده و آذربایجان غربی رتبه نخست تولید سیب، چغندر قند و عسل ایران را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه یکی از مهمترین برنامه های دولت سیزدهم را فرآوری محصولات کشاورزی و برندسازی برای صادرات به دنیا اعلام کرده و افزود: محصولات کشاورزی تولید شده در آذربایجان غربی در کنار مصرف تازه خوری، به صورت فرآوری شده و کنسانتره به کشورهای مختلف دنیا صادر می شود.
آماده همکاری با دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه هستیم
سفیر فنلاند در ایران گفت: آماده همکاری با دبیرخانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در قالب سازمان های بین المللی هستیم.
کاری کاهیلوئوتو با اشاره به بیش از ۹۰ سال سابقه روابط کشورهای فنلاند و ایران، افزود: کشور فنلاند در زمینه حفاظت از محیط زیست پیشگام بوده و در حوزه صنایع و مدیریت منابع آب فعالیت پیشرفته ای در سطح جهان دارد.
وی همچنین با تاکید بر گسترش روابط تجاری با ایران و آذربایجان غربی، خاطرنشان کرد: کشور فنلاند آماده گسترش همکاری های بلندمدت خود با ایران در حوزه های اقتصادی، آب، انرژی و مدیریت پسماند می باشد.
سفیر فنلاند در ایران به بازدید خود از دریاچه ارومیه نیز اشاره کرده و افزود: کشور فنلاند آماده همکاری با ایران و آذربایجان غربی در زمینه احیای دریاچه ارومیه و مدیریت منابع آبی در بلندمدت می باشد.
کاهیلوئوتو همچنین با اعلام اینکه فنلاند در حوزه تکنولوژی های نوین در دنیا پیشرو بوده، اضافه کرد: آماده هستیم صنایع و اطلاعات کشور فنلاند در حوزه تکنولوژی آب را در اختیار ایران قرار دهیم.
وی در پایان با اشاره به نگاه بلندمدت فنلاند برای همکاری با ایران، اظهار داشت: با گسترش تعاملات دو کشور، می توان برای همکاری در ترانزیت کالا به صورت زمینی و ریلی، برنامه ریزی کرد