اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : استاندار آذربایجان غربی گفت: مقرر شده ادامه نشست همکاری‌های اقتصادی استان‌های مرزی ایران و ترکیه به عنوان هفتمین نشست همکاری‌های اقتصادی بهار سال آینده به میزبانی ارومیه برگزار شود.

محمدصادق معتمدیان در  ادامه سفر کاری به ترکیه با والی غازی آنتپ دیدار وگفتگو کرد. معتمدیان در این دیدار دوستانه با اشاره به عزم راسخ دولت سیزدهم برای توسعه همه جانبه همکاری‌ها با ترکیه، گفت: برگزاری ششمین نشست همکاری های اقتصادی استان های مرزی ایران و ترکیه در شهر وان پس از ۸ سال، نشان از آغاز فصل جدیدی از روابط دو کشور برای تحقق افزایش سطح مبادلات تجاری به ۳۰ میلیارد دلار در سال است‌.

او همچنین از استان غازی آنتپ به عنوان یکی از قطب های اقتصادی ترکیه نام برده و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های اقتصادی، صنعتی و تولیدی مناسب منطقه، بنا داریم همکاری های جدیدی را با این استان آغاز کنیم.

استاندار آذربایجان‌غربی به توانمندی های استان در بخش های مختلف کشاورزی، صنعتی، معدنی و تولیدی نیز اشاره کرده و افزود: وجود بزرگترین منطقه آزاد، ۵۲ ماده معدنی از جمله طلا، اورانیوم و تیتان، زیرساخت های حمل و نقل و ظرفیت های گردشگری و رتبه نخست تولید عسل و محصولات کشاورزی، این استان را به قطب مهم اقتصادی ایران تبدیل کرده است.

معتمدیان همچنین از راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی سرو با مساحت ۵۰۱ هکتار خبر داده و اضافه کرد: معافیت های خاص، انرژی، زمین و نیروی کار ارزان از مزیت های این منطقه به شمار رفته و فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری ترکیه است.

او در ادامه توسعه همکاری های فرهنگی با کشور ترکیه و استان غازی آنتپ را از دیگر اولویت ها بیان کرده و افزود:حضور مدیرکل صداوسیما در این هیئت نشان از عزم جدی ما برای توسعه همکاری های فرهنگی داشته و معتقدیم رادیو و تلویزیون های دو طرف می توانند در زمینه انعکاس اشتراکات فرهنگی و دینی و ظرفیت های گردشگری دو طرف نقش فعالی داشته باشند.

معتمدیان همچنین ارتباط بازرگانان دو طرف را زمینه ساز توسعه همکارهای اقتصادی عنوان کرده و گفت: اتاق بازرگانی دو استان غازی آنتپ و آذربایجان غربی به زودی برنامه ملاقاتی با هم خواهند داشت تا مقدمات دیدار رسمی مقامات دو استان را فراهم کنند.

والی غازی آنتپ نیز در این دیدار گفت: دو استان با توانمندی های کم نظیر در بخش های اقتصادی، تجاری و فرهنگی و اشتراک فرهنگی می توانند زمینه ساز افزایش همکاری های دو کشور باشند.

کمال چیبر قابلیت های اقصادی، تجاری، صنعتی و کشاورزی دو استان را در سطح عالی توصیف کرده و افزود: ما آمادگی خود را برای هرگونه همکاری با آذربایجان غربی اعلام می کنیم و به زودی برای آغاز این ارتباط دیدارهای رسمی را در خاک ایران و ترکیه برگزار خواهیم کرد.

گفتنی است؛ در ادامه نشست همکاری‌های اقتصادی استان‌های مرزی ایران و ترکیه در وان ترکیه تفاهمنامه مشتمل بر ۳۰ بند امضا شد و برای نظارت بیشتر بر اجرایی شدن مصوبات این تفاهمنامه، معاونین استانداران دو طرف هر سه ماه یکبار جلساتی را برگزار خواهند کرد.

این تفاهمنامه از توجه ویژه دو طرف به توسعه همکاری‌های همه جانبه در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی حکایت دارد. توسعه زیرساخت‌ها، بازگشایی مرزهای جدید بین استان‌های مرزی ترکیه و آذربایجان‌غربی و همچنین ایجاد مرز جدید ترانزیتی و صادراتی در کاپی‌کوی – رازی خوی، از جمله مهمترین این تفاهم‌ها بود که اجرای آنها منجر به تحولی خوب و ارتقاء تجارت بین‌الملل منطقه‌ای بین دو طرف خواهد شد.

مقرر شده ادامه نشست همکاری‌های اقتصادی استان‌های مرزی ایران و ترکیه بهار سال آینده به میزبانی ارومیه برگزار شود 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست