اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : خام فروشی محصولات به ویژه در حوزه کشاورزی از مهمترین مشکلات کشاورزان آذربایجان‌غربی است. این استان علاوه به تجهیز حوزه صنایع تبدیلی، به ۳۰۰ تا ۴۰۰ کامیون در بخش حمل و نقل محصولات نیازمند است، اما تا کنون این زیرساخت ها فراهم نشده و چرخ توسعه کشاورزی و روند صادرات محصولات به کندی می چرخد.

به گزارش کردپرس، در سال زراعی جاری، علیرغم شرایط خشکسالی به وجود آمده و تغییر اقلیم و سایر عوامل  زیست محیطی، تولید ۶.۶ میلیون  تن محصولات کشاورزی در آذربایجان غربی رقم خورد. بیشتر بهره ‌برداران بخش کشاورزی استان را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به نحوی‌ که بخش کشاورزی به‌ تنهایی بیش از ٣٨ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده است.

آذربایجان غربی با توجه به پتانسیل های آبی و خاکی و نیروی انسانی متخصص یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور بوده و درحال حاضر ٧ درصد از تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

دارا بودن رتبه های برتر تولید سیب، انگور، چغندرقند، عسل، گندم تنها بخشی از ظرفیت های کشاورزی این استان مرزی است که موجب شده چشم اقتصاد و اشتغال این منطقه به سمت توسعه بخش کشاورزی باشد. اما متاسفانه علیرغم ظرفیت های یاد شده در کنار تولید انبوه محصولات کشاورزی خام فروشی این محصولات در نبود زنجیره تکمیلی صنایع تبدیلی، سبب هدر رفت بخش عظیمی از تولیدات می شود.

از سویی دیگر مشکلات حمل و نقل، نبود کامیون های یخچالدار، قوانین دست و پاگیر گمرکی و نیز قوانین وضع شده پرپیچ و خم در زمینه صادرات بخش دیگری از موانع توسعه بخش کشاورزی آذربایجان غربی در کنار خام فروشی محصولات صادراتی است.

عصر روز گذشته جلسه بررسی مسائل و مشکلات صادرات سیب درختی و تدوین راهکارهای لازم جهت تسریع در روند صادرات این محصول به ریاست استاندار آذربایجان غربی و با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران برگزار شد.

در این جلسه محمدصادق معتمدیان با تاکید بر افزایش ارزش افزوده تولیدات کشاورزی و جلوگیری از خام فروشی این محصولات، گفت: رفع این مشکل نیازمند اجرای برنامه علمی و مدونی توسط دستگاه های اجرایی است.

او با تاکید بر هم افزایی و همگرایی لازم بین دستگاه های اجرایی، گفت: اولویت دولت سیزدهم و استان، روان سازی در تجارت مرزی و تقویت تعاملات و مراودات با کشورهای همسایه است که برای رسیدن به این‌ هدف نیازمند یک عزم جهادی است تا فعالیت ها در مرزها بدون توقف و مشکل انجام شود.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه این استان با ۹ گمرک و پنج پایانه صادراتی دارای مزیت های مرزی بسیاری است، اظهار کرد: در زمینه کریدورهای زمینی و هوایی، استان دارای مزیت های فراوانی است که باید میزان برخورداری شهروندان از این مزیت ها نمود عینی پیدا کند.

معتمدیان با بیان اینکه ۴۰ هزار باغدار در این استان فعالیت اقتصادی دارند، افزود: لازم است تا مشکلات باغات سیب و ساماندهی این محصول استراتژیک در اسرع وقت انجام شود تا در آینده با مشکل مواجه نشود.

او با اشاره به ظرفیت های بخش خصوصی در زمینه صادرات سیب و بازاریابی، گفت: ضروری است دستگاه های متولی بسترهای لازم را برای فعالیت این بخش و نیز ورود استارتاپ ها و کسب و کارهای نو فراهم کنند.

معتمدیان از وزارتخانه های مختلف از جمله نیرو، صمت و راهداری نیز خواست تا توسعه اقتصادی زیرساخت های استان را با جدیت بیشتر مورد توجه قرار داده و در زمینه فراهم کردن بسترهای مناسب حمل و نقل محصولات کشاورزی نیز همت مضاعف داشته باشند.

او با اشاره به نیاز استان به ۳۰۰ تا ۴۰۰ کامیون در بخش حمل و نقل به ویژه در حمل و نقل محصولات کشاورزی گفت: تا زیرساخت های این حوزه توسعه نیابد، دستیابی به پیشرفت و توسعه و افزایش روند صادرات محصولات کشاورزی به کندی محقق خواهد شد.

استاندار آذربایجان غربی بر افزایش آگاهی های کشاورزان و اطلاع رسانی دقیق در حوزه کشاورزی را مورد تاکید قرار داده و اضافه کرد: مدیریت در اطلاع رسانی و افکار عمومی در این زمینه نیز نیازمند کنترل است و نباید اجازه داد اذهان کشاورزان با مطالب و اطلاع رسانی های غلط مشوش شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست