اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست

آوای مرز : مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی  با بیان اینکه در زمینه اجرای طرح کاداستر آذربایجان غربی در رتبه برتر کشوری قرار دارد، افزود: امسال تلاش می شود ۹۰ درصد از اراضی ملی استان تحت پوشش این طرح قرار گرفته و سنددار شوند.

به نقل از جهاد کشاورزی؛ هادی قاسمی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه طرح کاداستر و سنددار کردن اراضی ملی در دستور کار ویژه این اداره کل قرار دارد و تا پایان سال ۱۴۰۰ باید تمامی اراضی ملی تحت پوشش طرح کاداستر قرار گیرد ، تاکید کرد: با اجرای طرح کاداستر تفکیک اراضی اشخاص و ملی مشخص خواهد شد و از سوی دیگر اجرای این طرح مانع از سوء استفاده برخی سود جویی ها و تصرف های غیرقانونی در عرصه های ملی می شود.

او افزود: در این طرح دولت خواهد توانست ضریب کنترل و صیانت از عرصه های منابع ملی را بیش از پیش ارتقاء دهد.

قاسمی تصریح کرد از دو میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار اراضی ملی استان تا انتهای سال ۹۸ تنها ۵۴۰ هزار هکتار تحت پوشش طرح کاداستر قرار گرفته بود که در ۹ ماهه امسال این میزان با افزایش یک میلیون و ۶۴۰ هزار هکتار به دو میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسیده است.

او با بیان اینکه در حال حاضر طرح کاداستر اراضی ملی در شهرستانهای سلماس و چالدران خاتمه یافته است، عنوان کرد: امسال جشن انفال در ۱۰ شهرستان سلماس، چالدران، مهاباد، شوط، پلدشت، بوکان، میاندوآب، مهاباد، چایپاره و شاهین دژ با اتمام طرح کاداستر برگزار می شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی کم شدن اطاله دادرسی، امینت سرمایه گذاری، صیانت از اراضی ملی، دسترسی آسان و سهل به نقشه اراضی ملی را از مهمترین مزایای اجرای این طرح برشمرد و اضافه کرد:  همچنین امسال طرح کاداستر در مناطق جنگلی سردشت و پیرانشهر که سرمنشا جنگلهای زاگراس هستند نیز خاتمه می یابد.

قاسمی با اشاره به وجود ۱۰۶ هزار  هکتار اراضی ساحلی در شهرستانهای نقده و میاندوآب، گفت: تاکنون از این میزان ۹۶ هزار هکتار سنددار شده و مابقی تاپایان سال تحت پوشش این طرح قرار می گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه اجرای طرح کاداستر، مانعی جدی و مطمئن برای جلوگیری از تصرف و تخریب اراضی ملی خواهد بود، افزود: با اجرای طرح کاداستر خواهیم توانست تمامی اسناد مالکیت اراضی ملی را با تعیین حدود دقیق استخراج و سند تک برگی برای آن‌ها صادر کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی از اجرای طرح آبخیزداری در ۲۴۰ هزار هکتار از مراتع استان تا دی ماه سالجاری خبر داد و گفت: این میزان تاپایان سال جاری باید به ۲۶۰ هزار هکتار برسد که با رویکرد تاکید بر کشت گیاهان دارویی در دست اجرا است.

قاسمی در خصوص جذب همیاران طبیعت در استان نیز گفت: هم اکنون در کشور ۳۲ هزار همیار طبیعت جذب سامانه همیار شده اند که استان با ۱۲ هزار و ۱۷۴ نفر رتبه اول را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی جلوگیری از تخریب اراضی ملی و مرتعی، صیانت از منابع خدادادی به همراه حفاظت از جنگل ها و نیز فرهنگ سازی در بین مردم برای مشارکت در زمینه حفظ و احیای منابع طبیعی را از مهمترین رویکرد جذب همیار طبیعت برشمرد.

او ادامه داد: طرح ۹ در ۹۹ و طرح‌های محوری به‌عنوان اقدام عملی و نقشه راه مجموعه منابع طبیعی در سال جاری به شمار می‌آیند که با اجرای این طرح‌ها شاهد جهش تولید در فعالیت‌های منابع طبیعی در تمامی بخش‌ها خواهیم بود.

قاسمی تصریح کرد: کاداستر اراضی ملی ، تعیین و تکلیف مدیریت پارک های جنگلی و ذخیره گاه ها ،توسعه دولت الکترونیک، توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهره برداری محصولات فرعی جنگلی و مرتعی، مدیریت و بهره برداری از مراتع و جذب همیاران طبیعت ، اجرای طرح مبارزه با افت جوانه خوار بلوط، توسعه و تقویت ارتباط با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی منابع طبیعی، ارتقای پوشش حفاظتی با تاکید بر بلوک بندی مناطق بحرانی و اخذ حقوق دولتی و تقویت منابع اعتباری جز این ۹ محور به شمار می روند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر خبرها

اینجا محل تبلیغات شماست

اینجا محل تبلیغات شماست